image

Verdubbeling aantal lekken in Windows XP en Windows 7

vrijdag 28 februari 2014, 10:58 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar is het aantal lekken in Windows XP en Windows 7 ten opzichte van het jaar ervoor verdubbeld. Dat stelt het Deense beveiligingsbedrijf Secunia in een nieuw rapport. Kregen Windows XP en Windows 7 in 2012 met respectievelijk 49 en 50 lekken te maken, vorig jaar waren dat er 99 en 102.

Het gaat hier echter om bekende lekken. Het aantal lekken dat Microsoft zelf in Windows vindt wordt nooit door de softwaregigant gemeld, waardoor het onduidelijk is of er echt van een afname of toename van het aantal lekken sprake is. Ondanks de toename van het aantal bekendgemaakte lekken in Windows hebben Windowscomputers vooral met lekken van derde partijen te maken. Op een gemiddelde computer met Windows 7 zouden zich vorig jaar 1208 kwetsbaarheden hebben bevonden, waarvan er 914 op rekening van derde partijen kwamen.

Het gaat dan vooral om browsers. Zo werden er vorig jaar 270 lekken in Firefox en 245 in Google Chrome gemeld. Ook Flash Player was voor veel kwetsbaarheden verantwoordelijk, zo blijkt uit onderstaande grafiek. Daarin worden de lekken in Windows getoond. Windows 8 beschikt echter over een ingebedde Flash Player waardoor de lekken in deze software, 55 stuks in totaal, bij Windows 8 worden opgeteld.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.