image

Britse overheid geeft miljoenen aan bestrijding mobiele malware

zaterdag 1 maart 2014, 06:50 door Redactie, 0 reacties

De Britse overheid heeft 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro) uitgetrokken voor de bestrijding van mobiele malware, waarbij de nadruk op het Androidplatform ligt. Het geld is door de Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) aan verschillende universiteiten toegekend.

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Londen zal het gedrag van apps op het Android-besturingssysteem bestuderen en nieuwe technieken ontwikkelen om kwaadaardige apps te detecteren. Een ander onderzoeksteam gaat zich met "app collusion detection" bezighouden. Het gaat hier om apps die samenwerken om persoonlijke gegevens te stelen. Eén app krijgt bijvoorbeeld toegang tot persoonlijke data en geeft die door aan een tweede app, die weer gegevens over het netwerk mag versturen.

Bij het onderzoek wordt er samengewerkt met McAfee. De cijfers van McAfee gebruikte het EPSRC om de omvang van het probleem aan te geven. Er is echter een groot verschil in de cijfers van verschillende anti-virusbedrijven. Daarnaast wordt de meeste malware buiten officiële stores opgelopen. Gebruikers krijgen dan ook het advies om alleen apps van officiële stores te downloaden en op te letten bij de permissies die een app vraagt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.