image

Buitenlandse journalisten in China doelwit malware

maandag 17 september 2012, 10:04 door Redactie, 1 reacties

Verschillende buitenlandse journalisten in Beijing zijn in aanloop naar de leiderschapswisseling in China het doelwit van malware-aanvallen geworden. De e-mails die de journalisten ontvingen lijken afkomstig van een buitenlandse correspondent in Beijing en een Amerikaanse denktank. Beide berichten hebben als onderwerp de aanstaande machtswisseling en bevatten een bijlage met dezelfde soort malware.

De Chinese overheid ontkent betrokkenheid bij de aanvallen. "China beheert het internet volgens de wet en werkt samen met de internationale gemeenschap om internetveiligheid te bevorderen. Internetveiligheid is een complex vraagstuk", aldus woordvoerder Hong Lei van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

China is volgens Lei ook slachtoffer van internetaanvallen. "De bron van deze internetaanvallen is erg lastig te bepalen. Om zonder voldoende bewijs of eerlijk en diepgaand onderzoek conclusies te trekken is zeer ernstig." Twee jaar geleden werd nog het e-mailaccount van een NOS-correspondent in China gehackt.

Reacties (1)
17-09-2012, 15:16 door jasper-koehorst
Ik snap het al! China probeert buitenlanders in de gaten te houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.