image

Privégevens 12 miljoen Koreaanse telecomklanten gestolen

donderdag 6 maart 2014, 17:40 door Redactie, 3 reacties

In Zuid-Korea zijn twee mannen en de CEO van een telemarketingbedrijf opgepakt in verband met de diefstal van de privégegevens van 12 miljoen telecomklanten. Het zou gaan om namen, mobiel telefoonnummer, burgerservicenummer, adresgegevens, beroep en bankrekeningnummer van KT-klanten.

KT is één van de grootste telecomproviders in Zuid-Korea en heeft 16 miljoen klanten. De aanvallers zouden een zelfgeschreven programma hebben gebruikt dat via het genereren van negencijferige verificatiecodes op de klantenportal van KT inlogde, waardoor ze dagelijks grote hoeveelheden data konden stelen. Volgens de politie zouden de twee mannen al sinds februari vorig jaar met het stelen van de gegevens bezig zijn geweest.

Vervolgens verkochten de twee mannen de gegevens aan de CEO van het telemarketingbedrijf. Hij gebruikte de data voor allerlei mobiele telecomdiensten, waarmee het bedrijf 7,8 miljoen euro verdiende. Ook verkocht de CEO de persoonlijke informatie van 5 miljoen mensen aan drie mobiele telefoonverkopers, zo meldt de Korea Herald.

Reacties (3)
07-03-2014, 05:43 door Anoniem
Gouden handel, die persoonsgegevens. Leuk detail: Kennelijk is dit een handigheidje om "door de voordeur" de data te pakken te krijgen, en dus strict genomen geen inbraak door afgesloten toegang te forceren. Encryptie van de opslag zou dus niet hebben geholpen. Of heeft wellicht niet geholpen.

Dit lijstje is sowieso al meer informatie dan nodig om rekeningen te sturen en daarmee een nodeloos risico. En toen ging het verkeerd. Niet verrassend, wel blamerend. Waarom we niet gewoon doorpakken en ervoor zorgen dat het gewoon niet nodig is om al die gegevens maar te blijven bewaren ontgaat me een beetje.
07-03-2014, 11:09 door Anoniem
Door Anoniem: Encryptie van de opslag zou dus niet hebben geholpen. Of heeft wellicht niet geholpen.

2 factor authentication wel...
07-03-2014, 16:52 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Encryptie van de opslag zou dus niet hebben geholpen. Of heeft wellicht niet geholpen.
2 factor authentication wel...
Oh ja? Waar maak jij dat uit op?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.