image

Microsoft dicht dinsdag lekken in Windows, IE en Silverlight

vrijdag 7 maart 2014, 09:30 door Redactie, 2 reacties

Tijdens de patchdinsdag van maart zal Microsoft beveiligingslekken in Windows, Internet Explorer en de Silverlight browserplug-in patchen. In totaal verschijnen er 5 beveiligingsupdates, die een nog onbekend aantal lekken zullen verhelpen. Vier van de vijf updates zijn voor Windows bedoeld.

Eén van deze updates verhelpt een zero-daylek in Internet Explorer 9 en 10 dat al sinds 20 januari bij gerichte aanvallen tegen bepaalde organisaties is ingezet. De aanvallen zouden zich echter alleen op IE10 hebben gericht. De Microsoftupdate die dinsdag verschijnt verhelpt nog veel meer kritieke IE-lekken, aangezien de update voor alle ondersteunde IE-versies verschijnt.

Verder verschijnt er ook een update voor één of meerdere kritieke lekken in Windows. Deze update is voor alle ondersteunde Windowsversies, op Windows RT na. De overige twee Windowsupdates zijn als "Belangrijk" bestempeld. De vijfde update die deze maand uitkomt verhelpt ook één of meer belangrijke lekken, alleen dan in Silverlight.

Alle vier de Windowsupdates verschijnen voor Windows XP, Vista en Server 2003, 2008 en 2012. Voor gebruikers van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 zal Microsoft aanstaande dinsdag 11 maart drie updates uitbrengen. De updates zijn vanaf 19:00 uur via Windows Update en de Automatische Updatefunctie te downloaden.

Reacties (2)
07-03-2014, 17:42 door Anoniem
Ik neem ook aan dat er dan ook een nieuwe Silverlight versie voor OSX uitkomt.
De rest hebben Apple gebruikers alleen wat aan als ze via Bootcamp een bepaalde Windows versie draaien.
25-10-2014, 15:09 door Anoniem
Door Anoniem: Ik neem ook aan dat er dan ook een nieuwe Silverlight versie voor OSX uitkomt.
De rest hebben Apple gebruikers alleen wat aan als ze via Bootcamp een bepaalde Windows versie draaien.

en dus....
Die ios gebruikers moeten maar gewoon windows gebruiken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.