image

ING wil betalingsgedrag klanten gebruiken voor advertenties

maandag 10 maart 2014, 09:44 door Redactie, 69 reacties

ING wil het betalingsgedrag van klanten gaan gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen. Klanten die bij bijvoorbeeld iets bij een tuincentrum kopen kunnen dan advertenties van een ander tuincentrum krijgen. Hetzelfde geldt voor supermarkten, energieleveranciers en andere partijen.

De bank wil mogelijk later dit jaar met een proef beginnen, zo laat de bank tegenover het Financieel Dagblad weten. Dan moet er wel interesse van klanten zijn, want deelname aan de proef is vrijwillig. De bank hoopt op duizenden deelnemers Adverteerders zouden in ieder geval al wel interesse hebben getoond, meldt BNR. De bank merkt op dat adverteerders geen toegang tot de betaalgegevens van klanten krijgen. Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.

Privacy

Op de eigen website laat ING weten dat privacy van klanten voorop staat. "Het gebruik van Big Data kent vele mogelijkheden, maar zoals voor veel zaken geldt: niet alles wat mogelijk is, is wenselijk. Voor ING staat bescherming van de persoonsgegevens van haar klanten altijd voorop. Want we realiseren ons dat privacy een groot goed is", zo laat de bank weten.

Reacties (69)
10-03-2014, 09:46 door Anoniem
Jaja... voor geld is alles te koop, zelfs de privacy van de "klanten"
10-03-2014, 09:57 door Anoniem
Leuk, zo'n proefballonnetje. Vooral nadat equens hetzelfde probeerde en hard teruggefloten werd. Dat maakt hun gewaffel over privacy een wolmand vol holle phrases. Stelletje leugenaars.

Belangrijker is dat je dus inderdaad geen klant meer bent, voor geen enkele betalingsverwerker of bank, maar product. En dat terwijl jij hen moet betalen voor de in essentie verplichte nering. Want probeer nog maar eens legaal te leven zonder bankrekening. Er zijn best veel dingen die je dan ineens niet meer kan. Dat maakt dit misbruik van hun machtspositie.

Als een stukje dienstverlening naar de bankrekeninghouders toe, als het ware.

Wat je er aan kan doen? Rekening opzeggen en ergens anders openen... totdat die ook met vergelijkbare ongein beginnen. En verder zoveel mogelijk contant betalen, op zoveel mogelijk plaatsen. Alweer een reden om toch maar weer contant te gebruiken.
10-03-2014, 10:06 door Anoniem
Dit klinkt veelbelovend. Vorig jaar stond ING in de top 3 meeste storingen, en dit jaar staan ze vooralsnog op 1. Mij lijkt het niet verstandig om nu een nieuw project op te starten.
10-03-2014, 10:07 door Anoniem
Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
10-03-2014, 10:07 door Anoniem
Zijn ze bij de ING nou helmaal GEK geworden?
10-03-2014, 10:16 door Anoniem
Het relaas is heel eenvoudig.

Niet de ING, maar IK als klant, bepaal wat de ING met mijn betaal gegevens doet.

Dit toont duidelijk aan hoezeer deze bancaire instelling in staat is om te gaan met mijn persoonlijke gegevens. MIJN gegevens NIET hun gegevens.

Een van de meer bizarre gevolgen van deze omzetgarantie. Was ook te verwachten. De vraag is nu hoeveel burgers dit in de gaten hebben.
10-03-2014, 10:17 door Anoniem
Ik ga pas overwegen om voor zo iets toestemming te geven als ze eerst de kwartaalkosten voor mijn rekening stopzetten.
Immers, zij gaan hier aan verdienen ten koste van mij. Ik zie geen reden waarom ik zou moeten betalen in contant geld
als ze me al als advertentieproduct gebruiken.
Google en al die andere diensten maken hun primaire dienst gratis en betalen deze uit advertenties, als ING ook advertenties
wil doen dan moeten ze ook hun dienst maar gratis maken.
10-03-2014, 10:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2014, 10:38 door Anoniem
ING gaat helemaal naar de klote !!!
10-03-2014, 10:50 door Anoniem
Na alle storingen moesten ze nog wat klanten kwijt, met dit plan MOET dat lukken! ;)
10-03-2014, 10:51 door Anoniem
http://www.eerlijkebankwijzer.nl/banken-vergelijken/

Zolang een bank niet op een gepaste wijze met 'mijn geld' om weet te gaan, gaat 'mijn geld' dus ook niet naar hen.

Overstappen is werkelijk niet lastig.
10-03-2014, 10:52 door Anoniem
Ze mogen die gegevens helemaal niet verhandelen, het valt direct onder privacy wetgeving en verder onder de bankregels. Alleen al voor het opperen van het plan zou ik met de voeten stemmen; ga naar een andere bank.
10-03-2014, 10:52 door Anoniem
Kzie het al voor me, reclame van de Rabo of SNS op de site van ING..

"wilt u een bank zonder iritante popup reclames? kom dan naar onze bank".
10-03-2014, 10:56 door Anoniem
Beste ING, dat is geen goed idee.

ik al krijgt men mijn betaalgegevens niet, ze weten toch wel wie ik ben en waarom ik die advertentie krijg voorgeschoteld, los van allerlei cookies en tracking meuk waar we maar niet vanaf komen.

Als U mijn koopgedrag op deze manier openbaar maakt beloof ik u dat ik naar een andere bank overstap.

Dit is onacceptabel
10-03-2014, 10:57 door Anoniem
Wordt je dadelijk geinfecteerd door een besmette reclameserver bij je bank...
Immers, reclame servers hebben een goede reputatie op te houden... kuch, kuch
Lijkt me schitterend hoe je het criminelen nog makkelijker maakt om je bankrekening te plunderen...
10-03-2014, 10:59 door Anoniem
Wat ik lees in het persbericht:
De ING gaat zo snel mogelijk beginnen met deze proef, zo laat de bank tegenover het Financieel Dagblad weten. Ook al komen er nog zoveel klachten, de proef gaat later dit jaar van start want deelname aan de proef is vooralsnog vrijwillig. De bank hoopt op duizenden vrijwillige sukkels. Adverteerders zouden natuurlijk al wel interesse hebben getoond, meldt BNR. De bank merkt op dat adverteerders nog geen directe toegang tot de betaalgegevens van klanten krijgen, daar dit het verdienmodel van de ING bedreigt. Als de proef een succes (nadrukkelijk zonder te specificeren wat "succes" inhoudt in deze) wordt die ook automatisch door de strot geduwd van andere klanten, wat heel geleidelijk zal gaan.


Door Peter V.:
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.
Ook als de meerderheid voorstander zou zijn, dan ben ik nog geen voorstander. Dus de rommel wordt gewoon geblokkeerd.
Hahahaha jij bent optimistisch! Hoe wilde jij over een jaar of wat controle gaan uitoefenen op dit beleid? Via een WoB? Als de ING jouw gegevens wil verkopen doen ze dat gewoon, of jij daar nu blij mee bent of niet. Dat jij geen reclame "ziet," betekend niet dat jij hier geen last van gaat krijgen!
10-03-2014, 11:25 door SecuritySander
Toch boeiend: als AH een bonuskaart uitbrengt dan vinden we dat ok, maar als ING als tussenpersoon wil gaan handelen in betaalgedrag dan staan we op onze achterste poten. Heeft dat te maken met het feit dat ING een bank is, dat we financiele gegevens toch te privé vinden, of vinden we ING met zijn allen niet zo aardig meer?

Ik denk dat we qua wel eens op een kantelpunt kunnen zitten. Of we gaan door met onze privacy te verkopen en het wordt de normaalste zaak van de wereld. Of we gaan terug naar af en gaan gewoon betalen voor onze diensten en willen ons privé leven privé houden.

Zie ook: http://securitysander.wordpress.com/2014/03/10/delen-betaalgedrag-slecht-idee/
10-03-2014, 11:29 door john west
Zoals ik al eerder schreef de, zorgplicht is niet belangrijk,nu beginnen ze ook al je privacy te verkopen.

Als ze dit willen doen moeten ze ook de mogelijkheid geven om dit uit te schakelen.
10-03-2014, 11:31 door Anoniem
En WAAR willen ze dan advertenties tonen? op je bankpas? of wat

alles wat via de telefoon/browser gebeurt valt te manipuleren/filteren dus who cares.
10-03-2014, 11:51 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product

Denk ook aan WiFi
10-03-2014, 11:59 door Anoniem
Als dat doorgaat krijgen wij nog meer modder(reclame) op onze PC
10-03-2014, 12:00 door potshot
HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..
10-03-2014, 12:00 door Anoniem
Dit lijkt me een duidelijk geval van het misbruiken van gegevens voor doeleinden waarvoor ze niet vastgelegd zijn, oftwel een pertinente inbreuk op de privacywetgeving. Willen de betreffende toezichthouders en - aanvullend - parlementsleden s.v.p. die BigData-hobbyisten weer even wat realiteitszin bijbrengen? En uitleggen, dat de betaalrekening met bijbehorende overboekingen(gegevens) een (ruim) betaalde dienst is, die door ING (noch enige andere bank!) aanvullend uitgemolken mag worden? Alvast bedankt.
10-03-2014, 12:04 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
Sommige van die passen kun je anoniem gebruiken. De Bonuskaart hoef je niet te koppelen en wanneer je daar geen airmiles bij gebruikt EN kontant betaalt, kan Albert Hein dat nooit naar jou linken. Wissel je met een stel vrienden/buren de passen onderling uit (want je spaart niet met deze pas) dan is elke link ondoenlijk. Spaarpassen van anderen, die alleen via kontante betaling worden gevoed en direct kunnen worden gebruikt (door b.v. het wassen van de auto hiermee te doen) zijn ook anoniem. Alleen passen die je registreert (of gebruikt i.c.m. pinnen) zijn dat niet .
10-03-2014, 12:22 door Goeroeboeroe - Bijgewerkt: 10-03-2014, 12:24
Bij deze wil ik de ING hartelijk danken. Ik loop al tijden te overwegen naar de Triodosbank over te stappen, en dit was nét het kleine zetje dat ik nog nodig had.
Nog even reageren op anderen:
* Vrijwillig. Ja, hoe lang? Of hoe lang duurt het voordat je moet gaan betalen als je hier niet aan deel wilt nemen?
* Ik heb geen enkele bonuskaart. Ik pin vrijwel nooit. Enz. Beetje vreemd om aan te nemen dat iedereen die hier 'roept' die dingen allemaal wel heeft of doet.
10-03-2014, 12:30 door SimonS
Bonuskaarten etc heb je zelf aangevraagd en toestemming voor verleend. Ik heb geen toestemming aan mijn bank gegeven mijn betaalgedrag te vermarkten.
Overigens is het nu een opt-in, dwz dat je er toestemming voor moet geven, maar ik kan me voorstellen dat wanneer de animo te laag is, de bank een opt-out gaat instellen. Maar dat is natuurlijk een aanname.
10-03-2014, 12:58 door Spiff has left the building
Door potshot, 12:00 uur:

HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..

Grm, ja hoor, zo kennen we potschot.

Niet schreeuwen, wil je effe,
en ja,
Door Redactie:
deelname aan de proef is vrijwillig.
maar
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.
10-03-2014, 13:01 door Anoniem
Wel erg handig nu ze net ook het contactloos betalen aan het invoeren zijn. Kunnen ze ook de uitgave van de kleine bedragen goed volgen.
Die heb ik overigens gelijk uitgezet toen ik de brief van ING kreeg.
10-03-2014, 13:01 door Anoniem
Vandaag, 12:22 door Goeroeboeroe - Bijgewerkt: Vandaag, 12:24

Ben ik het ongeveer wel mee eens, ik ga eens kijken bij triodus. Ik heb 8 bonuskaarten (1 moet de vuilnisbak in want daar heb ik per ongeluk mee gepind), (cr)app-bankieren opgezegd, vandaag nieuwe digid aangevraagd om deze ook te kunnen verwijderen en ik probeer om mezelf bij de overheid zo veel mogelijk uit alle systemen te laten halen maar dat laatste lukt niet erg. Wel fijn dat ze gratis WifiSpots (via Ziggo, kost dus wel gemeenschapsgeld) in Den Haag gaan aanbieden, dan word je weer enigszins anoniem :)
10-03-2014, 13:04 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
Nou begin maar met de smartphone dan, die passen vallen nog mee.

De verschillen tussen een kortingspas en een bank die jou gegevens verkoopt lijkt me duidelijk, maar voor jou licht ik er een paar toe:
Een kortingskaart wordt (meestal) in één winkel gebruikt, waar een bankpas in alle winkels gebruikt wordt, althans als het aan de bank ligt. Een bankpas is een noodzakelijk kwaad in Nl (leven zonder bankrek. is vrijwel onmogelijk), een kortingspas moet je zelf aanvragen en gebruiken. Klantgegevens bij een winkel zijn veel makkelijker op te vragen en te "beïnvloeden" dan die van een bank. De rekening/transactie-gegevens van een bank vertellen niet alleen iets over je uitgaven, maar vooral ook over je inkomsten. En zo zijn er nog een paar, wat jij roeptoetert is dus, op z'n minst, ongenuanceerd.


Door potshot: HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..
Waar slaat dat nu weer op? Wie is er hier aan het janken? Zijn er naast jouw reactie nog meer mensen die de caps-lock toets nodig hebben om hun mening over te brengen?
En ben je nu echt zo slim dat je niet kan inzien waar dit soort acties toe leiden (lijden)???
10-03-2014, 13:18 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-03-2014, 13:21
[Verwijderd]
10-03-2014, 13:19 door Briolet
Door potshot: HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..

Nu nog wel. Zakelijke klanten betalen al lang voor de diensten, bij particulieren durven ze dat nog niet. Op mijn particuliere rekening betaal ik nu alleen een kleine maandelijkse bijdrage voor de betaal pas, maar nog niet per overboeking.

Dat zal de volgende stap worden: Kiezen tussen ook per in & uitgaande overboeking betalen of toestaan dat de ING aan je betaalgedrag verdient.
10-03-2014, 13:35 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-03-2014, 13:44
[Verwijderd]
10-03-2014, 13:36 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 10:51 uur:

http://www.eerlijkebankwijzer.nl/banken-vergelijken/
Zolang een bank niet op een gepaste wijze met 'mijn geld' om weet te gaan, gaat 'mijn geld' dus ook niet naar hen.
Overstappen is werkelijk niet lastig.

Het vervelende van overstappen naar een eerlijke bank, dat is dat de eerlijkste/ groenste/ meest ethische banken nieuwe klanten enkel internetbankieren bieden.
Voor wie internetbankieren niet nodig heeft en er bewust voor kiest om niet te internetbankieren, is overstappen naar een eerlijker bank dus een heel stuk lastiger.

En P.S.
Naast de Eerlijke Bankwijzer is er ook een Eerlijke Verzekeringswijzer:
http://www.eerlijkebankwijzer.nl/overzicht-scores/
http://eerlijkeverzekeringswijzer.nl/overzicht-scores/
10-03-2014, 13:36 door Anoniem
anoniem. Ik heb de Ing een bericht gestuurd dat ik dan mijn rekening opzeg bij hun.
10-03-2014, 13:38 door potshot
Door Spiff:
Door potshot, 12:00 uur:

HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..

Grm, ja hoor, zo kennen we potschot.

Niet schreeuwen, wil je effe,
en ja,
Door Redactie:
deelname aan de proef is vrijwillig.
maar
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.

die OOK vrijwillig zal zijn...dus niet mekkeren maar zo kennen we je heh?
10-03-2014, 13:53 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
Degenen die met dit soort argumenten komen moeten zich ook even bedenken dat je prima zonder al die zgn. loyaliteitspassen kan... maar zonder een bankrekening nauwlijks. PROBEER HET MAAR EENS.
10-03-2014, 13:55 door Anoniem
We raken zo steeds meer verweven in de big data. Ik heb wel wat wensen:

Bank dient me te waarschuwen als ik 14 dagen niet inlog. (Na drie waarschuwingen komt de stadswacht kijken of ik nog leef).
Bank zou me een leuke boekhoudapp dienen te geven waarin al mijn betalingen te rubriceren zijn. Dus geen papieren afschriften meer nodig. Bovendien via de Cloud aanbiedingen bij mijn elektronische boodschappenlijstje geven.

Bank zou Winkelier automagisch mijn betalingen moeten laten onthouden zodat ik als duurzame klant een eindejaarsbonus krijg die afhangt van mijn koopbedragen. Geen lokbonnen meer bij de Karwei of bonuskaartpremiums bij AH. Dus echt geld terug...

Zo droom ik wat af als tegenwicht tegen het gegraai.
Maar vast staat dat de bank zo commercieel wordt dat ik er bijna geen geld meer aan toe wil vertrouwen; Integriteit bestaat niet meer merk ik.
10-03-2014, 14:05 door Eric-Jan H te D
En hoe dachten jullie dat de politieke partijen, die nu zo te hoop lopen tegen de plannen van de ING, aan de gegevens komen waarmee ze precies weten in welke wijken het voor hen interessant is om langs de deuren te gaan in verkiezingstijd en waar niet. Het heeft geen zin om op elk akkefietje te reageren dat zijn nare koppie om de hoek van de schutting steekt. Laten de bedrijven en de overheid het maar lekker uitzoeken na de invoering van de volgende wet:
.
"Gij zult van andermans privégegevens afblijven, op straffe van hel en verdoemenis (geld, veel geld, dus)".

Nu nog een partij vinden die daar voor gaat. Zelfs de Europarlementariër Dennis de Jong van de SP is niet doordrongen van het feit dat deze problematiek op een fundamenteel niveau moet worden aangepakt en vindt het daarentegen nodig om zich tegen deelprobleempjes te moeten verzetten.
10-03-2014, 14:07 door Goeroeboeroe
Door Anoniem: anoniem. Ik heb de Ing een bericht gestuurd dat ik dan mijn rekening opzeg bij hun.
Dat wilde ik ook doen, maar dan dat ik ben overgestapt. Blijkt dat je om 'n simpel bericht te kunnen versturen je volledige adres, geboortedatum, geslacht, enz., enz. in moet vullen. Echt waanzinnig hoeveel ze vragen. Dus maar geen bericht verstuurd. Ze houden vast de reacties op internet ook in de gaten.
10-03-2014, 14:35 door Spiff has left the building
Door Redactie:
deelname aan de proef is vrijwillig.
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.

Door potshot, 13:38 uur:
die OOK vrijwillig zal zijn
[citation needed]

Ik vind in de informatie die ING biedt vooralsnog enkel informatie betreffend vrijwilligheid voor meedoen aan de de proef.
http://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberichten/2014/03/ing_en_het_gebruik_van_klantdata.aspx
Betreffend het uitrollen voor álle klanten vind ik geen enkele informatie over vrijwilligheid.
Als jij die wél hebt gevonden, dan is een bronvermelding daarvan gewenst.
10-03-2014, 14:44 door Anoniem
Door Goeroeboeroe:
Door Anoniem: anoniem. Ik heb de Ing een bericht gestuurd dat ik dan mijn rekening opzeg bij hun.
Dat wilde ik ook doen, maar dan dat ik ben overgestapt. Blijkt dat je om 'n simpel bericht te kunnen versturen je volledige adres, geboortedatum, geslacht, enz., enz. in moet vullen. Echt waanzinnig hoeveel ze vragen. Dus maar geen bericht verstuurd. Ze houden vast de reacties op internet ook in de gaten.

Je kunt een brief schrijven, in een envelop doen, adres van de ING erop schrijven, postzegel erop plakken en in de brievenbus doen.
10-03-2014, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product

Die heb ik al de deur uit (nooit gehad) omdat de kortingen die je krijgt (na jaren sparen) niet interessant zijn.

Hetzelfde met reclame voor een tuintafel omdat ik die vorige week iets bij een ander tuincentrum heb gekocht. Snappen die marketeers niet dat ik die tuintafel bij dat eerste tuincentrum had gekocht als ik er eentje had willen hebben?

Peter
10-03-2014, 14:54 door Anoniem
het staat je vrij over te stappen.\
en banken hebben zich nog steeds aan privacy regels te houden van dnb zo werd verteld op bnr.
zal dus zo een vaart niet lopen.
10-03-2014, 14:59 door Anoniem
Door potshot: HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..

Ze gaan gewoon meer geld vragen voor een rekening als je geen advertenties wilt. Dit gaat hun klanten geld kosten. Ze zullen het tegendeel beweren, maar dat is natuurlijk bij voorbaat al onzin. Niemand gaat voor de lol naar advertenties zitten staren terwijl hij zijn bankzaken doet. Het binnenlaten van adverties en advertieservers terwijl je telebankier is al een grote NO-NO en een enorme privacyfaal. Dat doen een aantal banken nu al met hun externe trackers. Dat is ook zo'n teken van totale respectloosheid.
10-03-2014, 16:30 door Anoniem
Door Peter V.:
Door Peter V.:
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.
Ook als de meerderheid voorstander zou zijn, dan ben ik nog geen voorstander. Dus de rommel wordt gewoon geblokkeerd.
Hahahaha jij bent optimistisch! Hoe wilde jij over een jaar of wat controle gaan uitoefenen op dit beleid? Via een WoB? Als de ING jouw gegevens wil verkopen doen ze dat gewoon, of jij daar nu blij mee bent of niet. Dat jij geen reclame "ziet," betekend niet dat jij hier geen last van gaat krijgen!

Tja, ooit wel eens van een blokkade gehoord door het CBP?
Nee. Het CBP dat ik ken staat vooral bekend om te weinig slagkracht en vooral van veel te lage boetes achteraf[/i]. ;]
10-03-2014, 16:46 door NumesSanguis
Een week geleden zat ik al te denken om over te stappen naar Triodos bank: https://www.security.nl/posting/380285/Triodos+bank%2C+goede+beveiliging%3F
Nu heb ik zojuist een extra zetje gekregen.
10-03-2014, 16:47 door Anoniem
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
ja maar, een bankrekening is niet free... ik betaal elk kwartaal een paar euro om die rekening open te mogen houden... (wat al belachelijk is, want ik 'leen' ze mijn geld)

Ik vind dan ook niet dat ze moeten mijn privacy moeten schenden hiermee.. maar inderdaad... wat doe je er tegen?
10-03-2014, 16:52 door vimes
Dit is weer zo lekker voorspelbaar. Over een jaar blijkt dat ze voor die vrijwilligers 10€ aan reclamegelden kunnen innen per jaar. Wat denk je dat ze dan doen?
Nou heel eenvoudig de administratiekosten met 10€ per jaar verhogen bij de reclame weigeraars.
Kortom, tijd om een nieuwe bank te zoeken.
10-03-2014, 17:58 door potshot
Door Spiff:
Door Redactie:
deelname aan de proef is vrijwillig.
Als de proef een succes is wordt die ook onder andere klanten uitgerold.

Door potshot, 13:38 uur:
die OOK vrijwillig zal zijn
[citation needed]

Ik vind in de informatie die ING biedt vooralsnog enkel informatie betreffend vrijwilligheid voor meedoen aan de de proef.
http://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberichten/2014/03/ing_en_het_gebruik_van_klantdata.aspx
Betreffend het uitrollen voor álle klanten vind ik geen enkele informatie over vrijwilligheid.
Als jij die wél hebt gevonden, dan is een bronvermelding daarvan gewenst.

beter lezen..en waarom zou zoiets wel verplicht zijn voor alle klanten na de proefperiode gezien de wetgeving..

'Daarbij zal ING nauwgezet aan alle privacyvoorwaarden voldoen en kunnen klanten alleen meedoen als ze expliciet toestemming geven voor het analyseren van hun betaalgegevens. Daarnaast hecht ING er groot belang aan te benadrukken dat er absoluut geen sprake zal zijn van verkoop van klantdata aan derden. Alle klantdata blijven altijd bij ING. '

iets met soep en opdienen..
10-03-2014, 18:06 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 10-03-2014, 18:07
[Verwijderd]
10-03-2014, 19:06 door Anoniem
Ik wil als Ing klant hier helemaal niet aan meedoen.
Raar dat de klanten hierover pas aan het eind van dit jaar worden aangeschreven of ze toestemming voor deelname geven.
Bij mij is dat zo wie zo nee,ik wil helemaal geen advertenties ontvangen waar ik niet om gevraagd heb.
10-03-2014, 19:37 door Anoniem
De bank merkt op dat adverteerders geen toegang tot de betaalgegevens van klanten krijgen.

Maar wel mijn persoonlijke gegevens !
10-03-2014, 20:15 door zeevis
we lijken wel nederlanders die kunnen klagen maar ondernemen niets. Doe er wat aan . Neem dus een andere bank.
Dat voelt de ING tenminste. Van klagen liggen ze echt niet wakker.
10-03-2014, 22:40 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: En hoe dachten jullie dat de politieke partijen, die nu zo te hoop lopen tegen de plannen van de ING, aan de gegevens komen waarmee ze precies weten in welke wijken het voor hen interessant is om langs de deuren te gaan in verkiezingstijd en waar niet. Het heeft geen zin om op elk akkefietje te reageren dat zijn nare koppie om de hoek van de schutting steekt. Laten de bedrijven en de overheid het maar lekker uitzoeken na de invoering van de volgende wet:
.
"Gij zult van andermans privégegevens afblijven, op straffe van hel en verdoemenis (geld, veel geld, dus)".

Nu nog een partij vinden die daar voor gaat. Zelfs de Europarlementariër Dennis de Jong van de SP is niet doordrongen van het feit dat deze problematiek op een fundamenteel niveau moet worden aangepakt en vindt het daarentegen nodig om zich tegen deelprobleempjes te moeten verzetten.
Ik ben bang dat de wetgeving juist de andere kant op gaat Eric-Jan, laten alle consumenten het maar lekker uitzoeken...

"Gij zult geen data-graaiers ontlopen of ende blokkeren op straffe van nog meer bewapende BOA's, drones met nummerplaat (= gezichts-) herkenning en nóg meer digicratie."
Heb jij nog een degelijk stem-advies? Ik niet :(


Door potshot: Alle klantdata blijven altijd bij ING. '
ING heeft helemaal geen eigen servers met klant-data meer, die zijn sinds verleden jaar ondergebracht bij HP-services in een data-centrum in Noord-Brabant. Ook alle transactie en rekening-gegevens worden daar verwerkt, wel zo handig!
Ik weet niet waar jij het blinde geloof in de ING vandaan hebt, maar de ING liegt je keihard voor en jij liegt ze droogjes na.


Door Peter V.: Beste forumleden,

Hier en daar bespeur ik toch een tendens om persoonlijk te worden en op de man c.q. vrouw te spelen. Laten we vooral zakelijk blijven, dat geldt net zo goed voor mijzelf als voor iedereen die reageert.

Als er een probleem is met de ING dan moeten we het vooral daar over hebben. Dus voorlopig even back off
Daar hebben we moderators voor Peter. Als een reactie je niet aanstaat, kun je altijd even op het uitroeptekentje drukken. Dat werkt ook goed bij verdwaalde/wazige/onwenselijke forum-topics ;]
Ik zie iig weinig tot geen nut in het mensen op te dragen dat ze moeten dimmen, dat is nu eenmaal niet aan jou om te bepalen en is dan m.i. ook niet gepast.


Door Anoniem: De bank merkt op dat adverteerders geen toegang tot de betaalgegevens van klanten krijgen.

Maar wel mijn persoonlijke gegevens !
Aha, dat dacht ik ook al toen ik dat las. Ik ben héél benieuwd naar hoe ze de effectiviteit van deze vorm van reclame gaan meten, daar zullen toch echt persoonlijke gegevens voor moeten worden gebruikt op de een of andere manier. Met tickets kom je ook maar zo ver, en bij een 'proefballonnetje' als dit is juist het meten van dit soort gegevens cruciaal.


Door zeevis: we lijken wel nederlanders die kunnen klagen maar ondernemen niets. Doe er wat aan . Neem dus een andere bank.
Dat voelt de ING tenminste. Van klagen liggen ze echt niet wakker.
Done! (tijdje geleden al)
Al durf ik te beweren dat de ING echt niet blij wordt van de kamervragen die gesteld gaan worden aan Dijsselbloem. Maar dat lag in de lijn der verwachtingen natuurlijk, ze doen het gewoon stapje voor stapje, Dijsselbloem en consorten voorop.
Ik ben het wel met je eens dat we vooral veel onze mening uiten en het liefst zelf zo weinig actie ondernemen als mogelijk inderdaad.


Maar ik weet wel waar deze actie van de ING voor nodig is:
Jan Hommen - Bestuursvoorzitter ING - Geboren: 1943, Nederland - Getrouwd - Kinderen: 4

Jaar: € 1.350.000,00
Maand: € 112.500,00
Week: € 27.000,00
Dag: € 5.400,00
Aldus http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsalarissen/bankwereld
10-03-2014, 22:48 door softwaregeek
Dit is een goede reden om naar een andere bank over te stappen en de banden met ING te verbreken!
10-03-2014, 23:16 door Anoniem
Ik ben er toch behoorlijk van overtuigd dat er allang heftige datamining plaatsvindt op onze betaalgegevens. Straks mogen we dus kiezen of we reclame willen voor zonnecellen als we veel energiekosten hebben en dat soort fraais.

Kies je straks ervoor om geen reclame te willen hebben? De datamining gaat gewoon door... net als nu al het geval is .
11-03-2014, 04:45 door Anoniem
Maar ik weet wel waar deze actie van de ING voor nodig is:
Jan Hommen - Bestuursvoorzitter ING - Geboren: 1943, Nederland - Getrouwd - Kinderen: 4

Jaar: € 1.350.000,00
Maand: € 112.500,00
Week: € 27.000,00
Dag: € 5.400,00
Aldus http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/vipsalarissen/bankwereld[/urlWat deze vent zich toe-eigend per dag is wat 4 bijstandsgezinnen samen in 1 maand verkrijgen!Een regelrechte schande voor het aanwezig zijn op een of ander zeer luxe kantoor.
11-03-2014, 07:24 door Anoniem
fijn en wij moeten secure zijn maar hun blijven extra gaten programmeren in hun site.. als zelfs giga bedrijven als google niet kunnen voorkomen dat hun netwerken malware verpreiden dan kan ing dat zeer zeker niet.
Lekker internet bankieren! geef al je dat aan de criminelen! maak het nog makkelijker om geinfecteerd te raken
11-03-2014, 07:34 door Anoniem
Door Spiff:
Het vervelende van overstappen naar een eerlijke bank, dat is dat de eerlijkste/ groenste/ meest ethische banken nieuwe klanten enkel internetbankieren bieden.
Voor wie internetbankieren niet nodig heeft en er bewust voor kiest om niet te internetbankieren, is overstappen naar een eerlijker bank dus een heel stuk lastiger.
Precies mijn probleem. Ik wil nu graag bij ING weg, maar er zijn maar weinig banken die niet evil zijn en ook andere methoden dan alleen internetbankieren aanbieden :-(
11-03-2014, 08:13 door shishiza
ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen, zou zo maar eens kunnen dat dit de ING veel klanten gaat kosten. Ondanks dat ik vind dat dit een hele slechte stap is van de ING, is de proef in ieder geval vrijwillig, en daarna deelname ook. via een Opt-in zou je mee kunnen doen.
ALS ze zich hier echt aan houden, is het dus de keuze van de klant zelf en lijkt me er niks mis mee. Kan me voorstellen dat er een compensatie tegenover komt te staan.
Zelf zou ik er zeker niet voor kiezen.
11-03-2014, 08:26 door Anoniem
Op zijn minst al twee feitelijke onjuistheden, dus eerst weten waar over je lult:

"ING heeft helemaal geen eigen servers met klant-data meer, die zijn sinds verleden jaar ondergebracht bij HP-services in een data-centrum in Noord-Brabant. Ook alle transactie en rekening-gegevens worden daar verwerkt, wel zo handig!
Ik weet niet waar jij het blinde geloof in de ING vandaan hebt, maar de ING liegt je keihard voor en jij liegt ze droogjes na."


"Jan Hommen - Bestuursvoorzitter ING"
11-03-2014, 08:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-03-2014, 08:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-03-2014, 08:52
[Verwijderd]
11-03-2014, 11:23 door Anoniem
En hoe weten we ofde ING onze gegeven niet door geven...is dat te controleren...?? en denk van niet
11-03-2014, 11:27 door potshot
Door Anoniem:
Door Anoniem: Degenen die hier het hardst op reageren ... moeten zich ook bedenken dat ze dan de Bonuskaart / airmiles / BP-pas / Rocks pas en alle andere zgn 'voordeelpassen' eens de deur uit moeten doen.
If the product is free, you are the product
Nou begin maar met de smartphone dan, die passen vallen nog mee.

De verschillen tussen een kortingspas en een bank die jou gegevens verkoopt lijkt me duidelijk, maar voor jou licht ik er een paar toe:
Een kortingskaart wordt (meestal) in één winkel gebruikt, waar een bankpas in alle winkels gebruikt wordt, althans als het aan de bank ligt. Een bankpas is een noodzakelijk kwaad in Nl (leven zonder bankrek. is vrijwel onmogelijk), een kortingspas moet je zelf aanvragen en gebruiken. Klantgegevens bij een winkel zijn veel makkelijker op te vragen en te "beïnvloeden" dan die van een bank. De rekening/transactie-gegevens van een bank vertellen niet alleen iets over je uitgaven, maar vooral ook over je inkomsten. En zo zijn er nog een paar, wat jij roeptoetert is dus, op z'n minst, ongenuanceerd.


Door potshot: HET IS VRIJWILLIG!!!!!!!!!!!!!!
niet janken voor je klappen krijgt..
Waar slaat dat nu weer op? Wie is er hier aan het janken? Zijn er naast jouw reactie nog meer mensen die de caps-lock toets nodig hebben om hun mening over te brengen?
En ben je nu echt zo slim dat je niet kan inzien waar dit soort acties toe leiden (lijden)???

capslock is schijnbaar nodig om jullie hysterische ouwe wijven te laten weten dat het VRIJWILLIG is..
wees liever wat kritischer tov google,fb en andere sociale media.
en vooral de gratis apps zijn een privacy nachtmerries maar dat kan niemand een hol schelen blijkbaar,en mekkeren op een blog daarover is niet 'in'dus doen we dat even niet zoals bij ing nu.
ik zie deze dienst van de ing nog wel populair worden als blijkt dat het voordeel oplevert.
en dan is men alle ophef zo weer vergeten..
11-03-2014, 13:20 door Anoniem
Door Anoniem: Zijn ze bij de ING nou helmaal GEK geworden?

Neen, integendeel. Reken even mee, komende tijd moeten honderden miljoenen betaald worden aan vergoedingen voor woekerpolissen, binnenkort moet de staatssteun voor rommelhypotheken terugbetaald worden, moet de fraude met euribor en libor nog verevend worden, moeten de gevolgen van de eu-stresstest door de paar overblijvende banken zelf betaald worden (failliet Rabo?). Hulp van de Consumentenbond om een miljard euro van haar leden af te romen en over te hevelen naar zichzelf en de banken mislukte helaas. Geniaal dus, voortaan ook openlijk verdienen aan het verloochenen van discretie, en een vooruitgang vergeleken met achterbaks woekeren. Weglopen hoeft niet, in elk bankfilaal komt een apart hokje voor weigeraars, alleen durft niemand uit angst voor straf en uitsluiting.
14-03-2014, 12:08 door Anoniem
Zolang de er aan de top dezelfde mensen werken als voor de kredietcrisis kan je niet verwachten dat ze veranderen. Ze zoeken naar allerlei wegen om uiteindelijk zichzelf te verrijken door naar andere winstbronnen te zoeken nu de huidige steeds verder opdrogen zoals provisies op beleggen, 'woekerpolissen' en andere zogenaamde complexe bankproducten. Nee, iemand die vindt dat hij inderdaad recht heeft op 1,xx miljoen aan jaarsalaris omdat hij zogenaamd een groot bedrijf runt (zelfredzaamheid en intelligentie van medewerkers worden blijkbaar nog onderschat) wat hij niet zelf heeft opgericht is wat mij betreft een regelrechte crimineel. Ik denk en ben ervan overtuigd dat er heel wat betere personen zijn die dit werk ook zouden willen en kunnen doen voor een salaris conform de overheidsnormering. Probleem: Old Boys Network waarin deze voornamelijk heren zich bevinden en elkaar helpen en ondersteunen bedrijven (lees: haar klanten) legaal te bestelen. Anderen 'echt' oprechte en goedwillende mensen komen hierdoor nooit op deze functies terecht.

Mogelijke oplossing biedt in mijn ogen dan ook de overheid: veel strengere wetgeving voor met name bedrijven die een maatschappelijk nut vertegenwoordigen zoals banken waardoor deze 'betrokken' personen of eieren voor hun geld kiezen of wat mij betreft liever per direct emigreren naar het walhalla van zelfverrijking, de Verenigde Staten. Kunnen ze gezellig samen afgeschermd in een compound wonen.
17-03-2014, 10:38 door Anoniem
Mijn aanbevolen strategie: Rekening(en) bij ING opzeggen!

Er zullen vast wel meer banken volgen met deze ongewenste ongein maar ik voorspel dat er uiteindelijk ook banken zullen zijn die juist zullen inspelen op de privacy-wensen van klanten. Dat zal een gat in de markt worden en daar zal ik dankbaar gebruik van maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.