image

Onderzoekers: veilig geld pinnen met Google Glass

dinsdag 11 maart 2014, 13:38 door Redactie, 5 reacties

Onderzoekers aan de Duitse Saarland Universiteit hebben een methode ontwikkeld waarbij Google Glass wordt gebruikt om veilig geld te pinnen. Google Glass is een bril die over een kleine computer beschikt en op de glazen informatie aan de drager kan laten zien.

Hoewel het gebruik van Google Glass door allerlei privacyvragen is omgeven, kan de bril ook helpen om gegevens te beschermen, zo laten de onderzoekers weten. Het systeem dat de onderzoekers ontwikkelden heet Ubic en moet het gat tussen digitale cryptografie en de fysieke wereld dichten. Om het te gebruiken moet een gebruiker eerst zijn pinpas in een geldautomaat steken.

Het Ubic-systeem identificeert de gebruiker vervolgens aan de hand van van zijn Google Glass. Na de identificatie genereert de geldautomaat een unieke en eenmalig geldende pincode voor de gebruiker. De pincode wordt op het scherm van de geldautomaat weergegeven, maar kan alleen door de drager van dit specifieke Google Glass worden gelezen.

De bril geeft vervolgens de code die op het beeldscherm staat weer aan de binnenkant van de Google Glass lens, waar alleen de gebruiker die kan lezen. De gebruiker voert de pincode in en neemt een bedrag op. Het systeem werkt ook met smartphones die over een camera beschikken, maar hierbij bestaat het risico dat anderen op het smartphonescherm mee kunnen kijken.

Image

Reacties (5)
11-03-2014, 13:56 door Briolet
Als ik het goed lees dan kan een ieder die de pinpas en de google glas heeft, geld opnemen. Dus een overvaller die iemand met zo'n bril overvalt, heeft niet alleen de bril in zijn bezit, maar ook direct de pincode van de eigenaar.
Lijkt me niet handig.
11-03-2014, 14:06 door N4ppy
1-1 factor authentication

Something you have en something you have.
Of zoals Briolet schreef something you had?

Geen idee of je ook nog de mobiele telefoon nodig hebt bij de Glass
11-03-2014, 14:21 door john west
Absolute veiligheid is een illusie.
11-03-2014, 14:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-03-2014, 18:09 door Anoniem
Door Briolet: Als ik het goed lees dan kan een ieder die de pinpas en de google glas heeft, geld opnemen. Dus een overvaller die iemand met zo'n bril overvalt, heeft niet alleen de bril in zijn bezit, maar ook direct de pincode van de eigenaar.
Lijkt me niet handig.
En wat dacht je van Google zelf???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.