image

FBI: bankpersoneel doelwit cybercriminelen

vrijdag 21 september 2012, 14:09 door Redactie, 4 reacties

De FBI waarschuwt Amerikaanse banken dat cybercriminelen steeds vaker de computers van het bankpersoneel proberen te infecteren. Het gaat dan om aanvallen via spam, phishingmails, keyloggers en Remote Acces Trojans (RAT) om de netwerken van financiële instellingen te compromitteren en inloggegevens van werknemers te stelen.

Transacties
In de gevallen die de FBI ontdekte werd er met de gestolen gegevens bedragen van tussen de 400.000 en 900.000 overgemaakt. In tenminste één geval werd de transactielimiet van een klant zijn rekening verhoogd om een groter bedrag over te maken. De meeste transacties mislukten echter, omdat de aanvallers de vereiste informatie niet juist invulden.

De gegevens werden gestolen via een variant van de Zeus-malware. Bij andere gevallen maakten de aanvallers ook de inloggegevens buit van de diensten van derden waarmee ze de authenticatiemethoden van de bank om juist fraude te detecteren wisten te omzeilen. Daardoor konden de aanvallers alle aspecten van de transactie verwerken, waaronder de goedkeuring.

Reacties (4)
21-09-2012, 14:45 door Anoniem
3270-terminals waren zo slecht nog niet.
21-09-2012, 15:41 door Anoniem
Snap ik dan echt niet. Waar proberen ze het dan naar over te maken? Ze kunnen dat dan toch makkelijk zien wie de ontvanger van het geld is? Of mis ik hier iets?
22-09-2012, 20:11 door Anoniem
Door Anoniem: Snap ik dan echt niet. Waar proberen ze het dan naar over te maken? Ze kunnen dat dan toch makkelijk zien wie de ontvanger van het geld is? Of mis ik hier iets?

Het lijkt mij dat ze dat geld snel door sluizen naar een rekening op bijvoorbeeld de kaaiman eilanden.(zoals ze in films doen)
07-06-2013, 21:27 door 0101
Door Anoniem: Snap ik dan echt niet. Waar proberen ze het dan naar over te maken?
Katvangers natuurlijk. Deze mensen, bijvoorbeeld geronseld door een thuiswerkscam, krijgen vervolgens de opdracht om het geld over te maken via bijv. Western Union.

http://www.fraudehelpdesk.nl/verklaring/p_katvangers_p
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.