image

Zorgen over lichte groei creditcardfraude in Nederland

woensdag 12 maart 2014, 14:31 door Redactie, 1 reacties

Terwijl de schade door skimming en fraude met internetbankieren vorig jaar daalde, was er een lichte groei in de schade die door creditcardfraude werd veroorzaakt en dat baart Betaalvereniging Nederland zorgen. Vorig jaar werd er voor een bedrag van 7 miljoen euro met creditcards in Nederland gefraudeerd.

"Het blijft een kat-en-muisspel", zegt Piet Mallekoote, directeur van de vereniging, tegenover Metro. Hij merkt op dat er in 2012 al in de hele eurozone sprake was van een flinke stijging de schade die creditcardfraude veroorzaakte. "In Nederland is dit nog beperkt gebleven omdat we hier relatief weinig gebruik maken van creditcards. Maar toch zagen we vorig jaar ook in Nederland al een lichte groei ontstaan. Dat baart zorgen."

Het gaat dan om creditcardgegevens die criminelen ergens stelen en vervolgens voor frauduleuze aankopen gebruiken. Deze zogenoemde 'card not present'-fraude veroorzaakte vorig jaar al een schadepost van 3,5 miljoen euro. Betaalvereniging Nederland adviseert consumenten dan ook om niet zomaar bij onbekende webwinkels bestellingen te plaatsen, omdat die er met het creditcardnummer vandoor kunnen gaan.

Reacties (1)
12-03-2014, 15:06 door Anoniem
Betaalvereniging Nederland adviseert consumenten dan ook om niet zomaar bij onbekende webwinkels bestellingen te plaatsen, omdat die er met het creditcardnummer vandoor kunnen gaan.

Kunnen ze dan ook op een site zetten, bij welke webshops je wel veilig bestellingen kunt plaatsen? Een webshop die voor het gros van de nederlanders onbekend is, hoeft dat voor hun nog niet te zijn. Bovendien kunnen zij ze van de lijst halen, wanneer er twijfels ontstaan....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.