image

'Smartphone krijgt scherm met ingebouwde vingerafdruklezer'

woensdag 12 maart 2014, 15:11 door Redactie, 4 reacties

Smartphones krijgen later dit jaar een scherm dat over een ingebouwde vingerafdruklezer beschikt, zo beweert CrucialTec, een grote fabrikant van biometrische sensoren. Volgens Charles Ahn, CEO van het bedrijf, zal het nieuwe touchscherm voor een grote verandering op de markt zorgen.

Verschillende smartphones, zoals de Apple iPhone 5S en Samsung Galaxy S5 beschikken al over een vingerafdruklezer. Om met de vinger in te loggen moeten gebruikers echter hun vinger op een knop plaatsen. Ahn laat tegenover de Korea Herald weten dat straks het hele scherm hiervoor gebruikt kan worden. Het bedrijf werkt tevens aan een vingerafdruklezer waarmee de gezondheid van de gebruiker kan worden gemonitord."

Reacties (4)
12-03-2014, 15:49 door Anoniem
Ah fijn, en dan gaat je vingerafdruk ook naar Google, Microsoft, Apple of andere bedrijven die smartphones aanbieden ? Zodat de NSA een database hiervan kan aanleggen ? Op zich geen slechte methode voor authenticatie, maar ik heb toch nogal wat vraagtekens bij de stelling of het wenselijk is dat we onze vingerafdruk aan onze smartphone toevertrouwen.
12-03-2014, 15:53 door NumesSanguis
Totdat consumenten die niet meer kopen.
12-03-2014, 21:31 door Anoniem
Kwestie van tijd voordat er een biometrische scan apparatuur komt die vingerafdrukken kunnen projecteren op apparaten die biometrische authenticatie vereisen. En dan is het wachtwoord niet meer te wijzigen... terug naar de wachtwoord-authenticatie
17-03-2014, 13:34 door Anoniem
Door NumesSanguis: Totdat consumenten die niet meer kopen.

De consument is een schaap. Natuurlijk wordt dat spul gewoon verkocht. Al was het maar omdat het stoer is (lijkt).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.