image

'Belgische cyberpolitie werkt met verouderd materiaal'

woensdag 12 maart 2014, 16:33 door Redactie, 1 reacties

De Belgische Computer Crime Unit (CCU) werkt met verouderd en gebrekkig materiaal, zo meldt de Belgische krant Le Soir. Volgens de krant wordt het probleem veroorzaakt door de algemene inspectie van Financiën die geen geld beschikbaar stelt om nieuw materiaal aan te schaffen.

Bij sommige afdelingen zouden agenten zelfs met de pet moeten rondgaan om materiaal te kunnen kopen. "Of ze moeten rekenen op de goodwill van een informaticus in de buurt die hen materiaal uit wil lenen om bepaalde data te kunnen lezen en analyseren", zo laat de krant weten.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet stelt dat het niet om een financieel probleem gaat, maar dat de oorzaak in het beheer van overheidsopdrachten ligt. Ook zouden er nog problemen zijn met de vernieuwing van softwarelicenties. Daardoor zouden agenten gratis proefprogramma's of demonstratieprogramma's moeten gebruiken die een beperkte geldigheid hebben.

Reacties (1)
12-03-2014, 20:31 door Anoniem
Dit is niet enkel een probleem bij de politie. Ook het nationale en militaire CERT van België hebben, ondanks de politieke beloftes, nauwelijks werkingsmiddelen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.