image

Politie arresteert mannen wegens computerinbraak

vrijdag 14 maart 2014, 16:26 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft dinsdag drie mannen gearresteerd op verdenking van computervredebreuk. Het drietal heeft vermoedelijk het netwerk van een Alkmaars adviesbureau met malware besmet op zoek naar financiële gegevens over de erfenis van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben de verdachten de afgelopen maanden e-mails met malware naar het adviesbureau verstuurd. Op deze manier probeerden zij op afstand controle te krijgen over het computernetwerk van het kantoor in Alkmaar. Het is nog niet bekend of de mannen daadwerkelijk informatie over de erfenis van wijlen Endstra hebben weten te bemachtigen.

In dit onderzoek heeft de politie dinsdag een 34-jarige man aangehouden in Amsterdam-Zuid. Hij wordt gezien als de opdrachtgever voor de computerinbraak. De verdachte heeft vermoedelijk twee broers van 24 en 21 jaar uit Amstelveen ingeschakeld om de aanval uit te voeren. Zij zijn eveneens dinsdag aangehouden.

Botnet

Een van de broers beheerde een botnet, dat inmiddels door de politie onschadelijk is gemaakt. Hij is vermoedelijk ook betrokken bij het beheer van een website waar gestolen creditcards worden verkocht. De politie onderzoekt ook of de verdachten betrokken zijn bij computerinbraken bij andere bedrijven.

De politie is de zaak op het spoor gekomen na een aangifte van het advieskantoor uit Alkmaar. Bij doorzoeking van de woningen van verdachten heeft de politie beslag gelegd op computers en administratie. Het drietal is donderdagavond na verhoor op vrije voeten gesteld.

Reacties (1)
14-03-2014, 17:57 door Anoniem
"Een van de broers beheerde een botnet, dat inmiddels door de politie onschadelijk is gemaakt. Hij is vermoedelijk ook betrokken bij het beheer van een website waar gestolen creditcards worden verkocht. ... Het drietal is donderdagavond na verhoor op vrije voeten gesteld."

Zo iemand zet je toch in beperkingen lijkt me? Of doen we dat alleen met mensen die een kaarsje gooien?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.