image

Surinaamse politie krijgt eigen cybercrime-afdeling

zondag 16 maart 2014, 09:35 door Redactie, 1 reacties

De Surinaamse politie krijgt binnenkort een eigen afdeling om cybercrime te bestrijden. Op dit moment beschikt de Surinaamse politie nog niet over een afdeling die zich specifiek richt op het onderzoeken van dit soort misdrijven, zo meldt het Suriname Network Online.

"Ik kan zeggen dat we ongeveer drie maanden verwijderd zijn van het operationaliseren van de cybercrime-afdeling", zo laat korpschef van het politiekorps Humphrey Tjin Liep Shie tegenover de website weten. De afgelopen weken kreeg de Fraude-afdeling van de Surinaamse politie een aantal keren met internetfraude te maken.

Wetgeving

Het Surinaamse Ministerie van Justitie en Politie is al geruime tijd bezig met het voorbereiden van wetgeving tegen cybercrime. Op dit moment is in het huidige Wetboek van Strafrecht en Strafvordering van Suriname bijvoorbeeld het gebruik van elektronisch bewijsmateriaal, zoals e-mails en chatgesprekken, niet geregeld.

Iets waar bij het opstellen van de cybercrimewetgeving wel rekening mee moet worden gehouden, stelt Harish Monorath, lid van de parlementaire commissie Justitie en Politie. "In Suriname werken we met schriftelijk of getuigenbewijs. Er wordt weinig gebruik gemaakt van stille getuigen", merkt Monorath op.

Reacties (1)
17-03-2014, 08:57 door Anoniem
1 april ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.