image

Apple laat valse Tor-app in App Store al maanden ongemoeid

donderdag 20 maart 2014, 10:11 door Redactie, 3 reacties

Ondanks allerlei klachten laat Apple een valse Tor-app in de App Store al maanden ongemoeid. Via Tor kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken. In de Apple App Store is er een app die zich als de Tor Browser voor iPhone en iPad voordoet.

Deze app is echter niet afkomstig van het Tor Project, de organisatie die Tor en de Tor Browser ontwikkelt. Daarnaast zou de app adware en spyware bevatten, zo stelt Andrew Lewman, algemeen directeur van het Tor Project. Op 26 december vorig jaar werd er bij Apple een klacht ingediend om de valse app te laten verwijderen.

Apple reageerde dat het de ontwikkelaar van de app de kans zou geven om zich te verdedigen. Ondanks nieuwe pogingen van de Tor-ontwikkelaars om de app, die gebruikers 0,99 dollarcent vraagt, te verwijderen heeft Apple nog altijd geen reactie gegeven en is de app nog steeds via de App Store te downloaden. Daarom stelt één van de Tor-ontwikkelaars nu voor om de tactiek van "naming and shaming" toe te passen, hoewel een andere ontwikkelaar het hoopt op te lossen door het direct benaderen van een aantal mensen die bij Apple werken.

Reacties (3)
20-03-2014, 14:19 door leenvr
NSA app :)
20-03-2014, 17:01 door Anoniem
gebruik ik toch niet,maar andere apple productgebruikers zouden misschien wel eens de dupe kunnen zijn van spionage,wanneer zij deze tor versie gebruiken.
20-03-2014, 18:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.