image

Google beschermt Gmail tegen afluisteren door HTTPS-only

vrijdag 21 maart 2014, 10:16 door Redactie, 2 reacties

Om gebruikers tegen afluisteren te beschermen heeft Google besloten om voortaan alleen nog maar HTTPS voor Gmail te gebruiken. HTTPS zorgt ervoor dat de verbinding tussen Google en gebruikers versleuteld is en gebruikers de authenticiteit van de website via het SSL-certificaat kunnen controleren.

HTTPS stond standaard al sinds 2010 ingeschakeld, maar kon nog door gebruikers worden uitgeschakeld. Nu zal Google altijd een versleutelde verbinding gebruiken. Daarnaast worden ook alle berichten van gebruikers voortaan versleuteld die zich in de systemen van Google bewegen, bijvoorbeeld bij de uitwisseling tussen verschillende datacentra van de zoekgigant. "Dit hebben we een topprioriteit gemaakt na de onthullingen van afgelopen zomer", zegt Nicolas Lidzborski, hoofdingenieur van Gmail Security, die daarmee naar de onthullingen van Edward Snowden wijst.

Reacties (2)
21-03-2014, 10:35 door Anoniem
"Daarnaast worden ook alle berichten van gebruikers voortaan versleuteld die zich in de systemen van Google bewegen, bijvoorbeeld bij de uitwisseling tussen verschillende datacentra van de zoekgigant."

Buiten de open deur "too little too late," mag ik n.a.v. bovenstaande uitspraak concluderen dat de mails nog steeds niet versleuteld opgeslagen worden op de eigen servers???

En hoe zit dat dan met de account-gegevens?
21-03-2014, 11:16 door Anoniem
"You'll take this mandatory encryption even if the NSA can crack it" ;P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.