image

Apple verwijdert valse Tor-app eindelijk uit App Store

vrijdag 21 maart 2014, 09:59 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft na maanden eindelijk een valse Tor-app uit de App Store verwijderd. Via de Tor Browser-app zouden gebruikers het Tor-anonimiseringsnetwerk kunnen gebruiken om hun IP-adres te verbergen en gecensureerde websites te bezoeken. De app was echter niet afkomstig van het Tor Project.

Deze organisatie ontwikkelt de Tor-software, waaronder de Tor Browser Bundle. Op 26 december vorig jaar werd Apple door de Tor-ontwikkelaars over de app ingelicht. Volgens algemeen directeur Andrew Lewman zou de app adware en spyware bevatten. Apple reageerde dat het de ontwikkelaar van de app de kans zou geven om zich te verdedigen. Daarna bleef het ondanks nieuwe pogingen van de Tor-ontwikkelaars om de app te laten verwijderen stil.

De Tor-ontwikkelaars besloten daarop deze week andere personen binnen Apple te vragen om de app te verwijderen. De media pikte het moeizame proces op en vandaag laten de Tor-ontwikkelaars weten dat de app eindelijk uit de App Store is verwijderd.

Reacties (2)
21-03-2014, 11:17 door Anoniem
Dan rijst de vraag van wie die app werkelijk afkomstig was, iemand???
21-03-2014, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem: Dan rijst de vraag van wie die app werkelijk afkomstig was, iemand???
Nou, 1 keer raden....

Welke partij was zowiezo al bezig om TOR-gebruikers aan te vallen? Was er niet zo'n Snowden-document waaruit dat duidelijk bleek...
Maar nee, dat zal toch weer niet dezelfde partij zijn... Nee toch....
Wie krijgt het anders voor elkaar om die vragen van het TOR-team zolang onbeantwoord te laten door Apple...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.