image

Onbemande tankstations doelwit skimmers

maandag 1 oktober 2012, 12:44 door Redactie, 11 reacties

Onbemande tankstations blijven een populair doelwit van skimmers. De afgelopen dagen werd bij verschillende tankstations skimapparatuur ontdekt. Bij een tankstation in Veghel zijn mogelijk honderden automobilisten geskimd. Ook in Emmeloord was het raak. Zaterdagochtend ontdekte een agent in zijn vrije tijd skimapparatuur op de betaalautomaat van het onbemande tankstation Supertank aan de Traktieweg.

Onderzoek
De agent waarschuwde zijn Flevolandse collega’s, die de apparatuur voor technisch forensisch onderzoek veilig stelden. Met het aantreffen van de skimapparatuur is vermoedelijk de geskimde data van pinnende klanten veiliggesteld en niet in handen van criminelen terechtgekomen, aldus de politie.

Onlangs waarschuwde de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dat skimming bij betaalautomaten in de parkeersector en bij onbemande tankstations nog toeneemt. Daar verdwijnt de pas nog geheel in de paslezer waardoor de magneetstrip nog steeds kan worden gekopieerd.

Reacties (11)
01-10-2012, 13:10 door Anoniem
zolang dit niet kan worden tegengegaan, is tanken bij een onbemand tankstation kennelijk niet veilig. Enig toezicht is blijkbaar toch wel verstandig.
01-10-2012, 13:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2012, 13:51 door Anoniem
Die beveiligingen zijn leuk, maar dan moet je wel opletten dat je rekeningen bij verschillende banken staan, met name die spaar- en betaalrekening.
Als je die bij dezelfde bank hebt en je hebt een credietruimte op die betaalrekening dan zal bij de meeste banken het recht worden voorbehouden om het saldotekort op de betaalrekening aan te zuiveren vanuit de spaarrekening als je dat zelf niet doet.

Daarnaast vraag ik me af of ik nou gewoon de magneetstrip van de kaart kan schrapen of demagnetiseren.
Alleen de chip zou toch gebruikt moeten worden?
Als er geen magneetstrip data meer is dan kunnen ze die ook niet skimmen.
01-10-2012, 14:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2012, 17:30 door Anoniem
Door Peter V:
2) De 2e bankpas gebruik ik in een omgeving waar de betaalautomaten elke dag worden gecontroleerd op skimming, zoals in winkels en supermarkten. Daar is de kans op skimming minimaal. [/b]

Ik moest even hard lachen...
Zolang winkels en supermarkten te beroerd zijn om die apparatuur in een kluis op te bergen is het risico evengroot als bij onbemande tankstations. Waarom zitten er van die belachelijke stickertjes op die terminals? Omdat men alleen vluchtig kijkt en die dingen niet opbergt in een kluis. Zolang er een stickertje op zit zal het wel kloppen.
De kennis van de medewerkers/kassieres is evengroot (of klein) als de gemiddelde burger.

Niet zelden laten zich mensen insluiten die 's nachts de apparatuur aanpassen of omwisselen met reeds aangepaste apparatuur. Vaak is alleen de begane grond van een winkel beveiligd. In het geval er toch alarm afgaat heeft de insluiper tijd genoeg om zijn ding te doen en te verdwijnen. De politie kan immers niet naar binnen als er geen verbrekingen zijn. Vaak komen waarschuwingsadressen niet eens langs als ze van de beveiliger (via de alarmcentrale) horen dat er geen braakschade is.
01-10-2012, 19:36 door Anoniem
http://www.skarsterlannieuws.nl/?page=nieuws&id=9965

Opnieuw skimming bij benzinepomp Joure

JOURE - De politie doet onderzoek naar skimapparatuur die zondagmiddag is aangetroffen bij de pinautomaat van tankstation Firezone aan de Tolhûswei in Joure. Het is voor de tweede keer dat deze vorm van fraude bij dat tankstation wordt vastgesteld.

De apparatuur werd opgemerkt toen een tanker zijn pinpas in de automaat wilde steken. Hij constateerde een vreemd randje. Op het moment dat hij er aan trok, bleek het om skimapparatuur te gaan. De man heeft direct contact gezocht met de politie.

Het onbemande tankstation werd door de politie afgezet. De agenten schakelden ook een monteur in. De pinautomaat bleek door de montage van het skimapparaat flink beschadigd, daarom werd het tankstation ook maandag afgesloten.

Voor zover bekend, kon zondag worden voorkomen dat iemand door het skimmen bij het tankstation in Joure werd gedupeerd.
02-10-2012, 09:23 door Anoniem
Klinkt het raar om vast te stellen dat we in nederland de magneetstrip helemaal niet meer gebruiken en deze dus veilig af te plakken zou zijn met een stukje aluminium tape? Dit voorkomt het aflezen van de magneetstrip en is voor het normale betalen niet nodig omdat toch de EMV-chip aan de voorkant gebruikt wordt.
02-10-2012, 19:56 door Anoniem
Door Anoniem: Klinkt het raar om vast te stellen dat we in nederland de magneetstrip helemaal niet meer gebruiken en deze dus veilig af te plakken zou zijn met een stukje aluminium tape? Dit voorkomt het aflezen van de magneetstrip en is voor het normale betalen niet nodig omdat toch de EMV-chip aan de voorkant gebruikt wordt.

Dat vroeg ik ook al (ook elders) maar er komt helaas geen antwoord op.
Ik kan niet controleren wat er gebeurt als ik de kaart in een geldautomaat invoer en de bank wil het je ook niet vertellen.
Je mag hopen dat die geldautomaten inmiddels zijn omgebouwd om de chip te lezen ipv de magneetstrip, maar wie zal het zeggen?
Ik zat meer te denken aan demagnetiseren, ik heb nog wel zo'n ding liggen waarmee je tapes en floppies leeg kunt maken.
Maar ja als hij het dan niet meer doet om geld te tappen heb ik een probleem...
Pinnen in de winkel is geen probleem uiteraard, dan zie je dat het met de chip werkt.
03-10-2012, 00:02 door Anoniem
Zojuist maar een magneet uit een harde schijf (je weet wel, zo een waar je bij moet oppassen dat je vingers niet klem komen te zitten als je hem op de koelkast plakt) langs de strip gehaald. Benieuwd of hij nog te lezen is.
03-10-2012, 01:19 door Anoniem
Zet er dan gewoon een vette kras in of haal er een schuurpapiertje langs.
23-11-2012, 08:37 door Anoniem
Door Anoniem: Zojuist maar een magneet uit een harde schijf (je weet wel, zo een waar je bij moet oppassen dat je vingers niet klem komen te zitten als je hem op de koelkast plakt) langs de strip gehaald. Benieuwd of hij nog te lezen is.
Iemand dit nog geprobeerd? En... Problemen gehad met pinnen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.