image

Onderzoekers bestrijden bots in FarmVille

maandag 1 oktober 2012, 13:34 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben een manier ontwikkeld om bots in populaire online social games zoals FarmVille te detecteren. Bots zijn geautomatiseerde programma's die taken verrichten die spelers normaal zelf uitvoeren. Het kan dan gaan om het verzamelen van bepaalde voorwerpen of grondstoffen. Het verdienmodel van deze online games is erop gebaseerd dat spelers lange tijd spelen en daardoor ook lange tijd allerlei advertenties kunnen zien. Daarnaast kunnen spelers allerlei voorwerpen met echt geld kopen.

Het gebruik van bots heeft twee grote nadelen voor de softwareontwikkelaars achter games zoals FarmVille en Fantastic Contraption. Spelers die bots gebruiken kopen geen voorwerpen omdat de bots voldoende grondstoffen of items verzamelen waardoor dit niet meer nodig is. Een ander nadeel is dat zodra de bots actief zijn, niemand de online advertenties bekijkt of hierop klikt. Dit vermindert de doorklikratio, wat het spel minder aantrekkelijk voor adverteerders maakt.

Detectie
Onderzoekers van de North Carolina State University hebben een techniek ontwikkeld om deze bot-accounts te detecteren, zonder de accounthouders te waarschuwen. "Hierdoor kunnen spelontwerpers de bot-accounts van echte menselijke accounts onderscheiden en vervolgens opheffen", zegt David Roberts.

De nieuwe techniek monitort hoe elke speler zijn of haar muis beweegt en op het scherm klikt. Omdat bots niet dezelfde variatie als mensen toepassen met betrekking tot de objecten op het scherm, is het mogelijk om automatisch accounts te herkennen. Sommige bot-programma's beschikken over enige variatie, maar niet genoeg om de monitoring-tool te foppen, aldus Roberts.

De onderzoekers zijn van plan om de techniek nu echt te gaan gebruiken voor online games en verwachten binnenkort met verschillende gamebedrijven een overeenkomst te hebben.

Reacties (1)
02-10-2012, 07:02 door golem
Niet meer dan een tijdelijk probleem voor de bots denk ik.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.