Privacy - Wat niemand over je mag weten

Hoe weet ik of er een internet tap actief is

01-10-2012, 17:01 door Anoniem, 30 reacties
Mijn internet verbinding gedraagd zich al tijden vreemd en ik heb het idee dat er misschien een tap actief is. Mijn vorige ADSL provider wilde na ze de problemen niet op konden lossen niet meer verder met mij en hebben het abonnement opgezegd. Nogal een erg ongebruikelijke situatie, maar enigzinds wel logisch na ik ergens las dat de provider zo ongeveer 9500 euro per tap uit eigen zak moet betalen. Ik ben toen dus over gestapt naar kabel internet, en de problemen blijven zich gewoon voortdoen. Wel in mindere mate, maar ik ben nu gewoon erg achterdochtig. Hoe zou ik kunnen zien of er daadwerkelijk een tap ergens geplaatst is. Wat zijn de kenmerken, en waar wordt de tap geplaatst? (bij de user thuis, bij de netwerk centrale of bij de provider?)

Bij voorbaat dank!
Reacties (30)
02-10-2012, 11:27 door SirDice
Ockham's scheermes, de problemen bevinden zich op jouw netwerk/computer.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes
02-10-2012, 11:39 door S-q.
En wat voor reden zou er moeten zijn om een tap te zetten -zo dit al het geval is?
Die reden weet je dan vast wel!!

Wat SirDice zegt, lijkt het meest waarschijnlijke, maar als jij weet waar je mee bezig bent en er op grond daarvan sprake van kan zijn dat er een tap gezet is, dan is Ockham's scheermes bij jou.

Overigens, van een tap merk jij helemaal niks.
02-10-2012, 11:42 door Anoniem
en of kijk ook eens in je firewal bestand daar kan je het aan zien dat ze bij je binnen komen of niet?
van je beveiligingspaket
geen freeware a u b !

sterkte.
02-10-2012, 11:55 door User2048
Vreemd, ik krijg ineens zin in koffie...
02-10-2012, 11:57 door Mysterio
Een internet tap lijkt me wel wat! Als het bier op is staat de nieuwe fust al voor de deur. Heerlijk!

Goed. Als het goed is merk je niets van een eventuele tap, zoals eerder gezegd. Het is namelijk niet zo dat er een ambtenaar op jouw lijntje zit te kijken terwijl je berichten plaatst op security.nl. Internet werkt veel makkelijker, want je kunt gewoon alles achteraf bekijken. Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden om dat af te schermen, maar over het algemeen werkt dat dan weer vertragend. De extra kosten die de provider zou maken zijn wettelijk verplichte kosten die elke provider moet maken om het gebeuren aftapbaar te maken. Dus het is niet zo dat elke opvraag van gegevens nog meer kosten met zich meebrengt: Justitie, Politie en/of de AIVD krijgen gewoon toegang tot een bestaand systeem.

Waarom zou een provider jouw contract opzeggen? Goede vraag! Heb je een schriftelijke bevestiging gekregen? Er zijn namelijk wel een aantal denkbare scenario's die allemaal in de algemene voorwaarden staan. Over het algemeen willen providers hun klanten niet kwijt, behalve als daar gewoon geen brood meer in zit of wanneer je je niet houdt aan de afspraken.

ADSL is daarnaast over het algemeen lang niet zo snel als waar het voor wordt verkocht. Dat is afhankelijk van verschillende zaken, waaronder de bestaande telefoniebekabeling in jouw huis en de wijk. Ik heb daar menig discussie over gevoerd met mijn provider... Helaas zonder het gewenste resultaat.

Bij klachten over de snelheid van het internet moet je aan het begin beginnen. Hoe gezond is jouw computer? Hoe maak je verbinding met je router? (draadloos? vast netwerk?) Hoe snel is jouw netwerk op een andere computer? Hoe snel is jouw computer op een ander netwerk?

Er is zo veel wat mis kan gaan tot aan de router... Pas dan komt de provider om de hoek. Wat er achter de router gebeurd zal ze tot op zekere hoogte een biet wezen.
02-10-2012, 12:06 door golem
Door User2048: Vreemd, ik krijg ineens zin in koffie...

Idd, het lijkt erop.
Maar Koffie wist al zeker dat ze afgeluisterd werd.

Hoe dan ook, als je internet-gebruik in de gaten wordt gehouden gebeurd dat
bij/via de provider.
Merk je daar iets van : Nee, totdat ze een inval doen. :)

Achterdochtig ?
Dat zal een een andere reden dan internetproblemen hebben.

Achterdocht Oplossen ?
Al je internet verkeer versleutelen via een vpn tunnel service. Google er maar op.
02-10-2012, 12:45 door Anoniem
Als je een tap hebt, dan weet bij jou provider alleen maar een heel kleine groep medewerkers daarvan, en zeker niet de medewerkers van de helpdesk. Alleen de politie, en pas na een gerechtelijk bevel daartoe, kan een tap plaatsen. En om die onderzoeken niet te dwarsbomen, weten de helpdesk medewerkers daar niet van.
Als er een tap staat, merk jij daar he-le-maal niets van.
Sterker, je provider interesseert het niet eens, ze doen alleen wat de wet hun opdraagt, namelijk inrichten van een tap faciliteit.
Zoek je probleem overal, maar niet in een tap.
En medewerkers die zelf een tap plaatsen om jou te dwarsbomen. Dat kan wel, want alles kan, maar het heel erg complex. Maar dan moet ik je ook weer van alles vertellen over infra en dat wil ik niet.
02-10-2012, 13:12 door golem
Even over iets anders.
Je hebt het over problemen, welke problemen waren/zijn dat dan ?
02-10-2012, 13:30 door Security Scene Team
Door golem: Even over iets anders.
Je hebt het over problemen, welke problemen waren/zijn dat dan ?

dat vraag ik mij ook af. ook ik haal hieruit alleen maar achterdocht en paranoia.
02-10-2012, 16:30 door ernie
Ga er gewoon van uit dat op elke internetverbinding een tap zit. Zit je altijd "on the safe side" :)
02-10-2012, 16:34 door Anoniem
Als je bang bent getapt te worden kun je gebruik maken van een Tor in combinatie met een Live boot-cd of gewoon Tor.
Wil je sneller surfen ga dan voor een VPN als Mullvad of een andere VPN aanbieder.

Dan kunnen ze tappen wat ze willen maar zin heeft het niet meer.
02-10-2012, 17:55 door Anoniem
ik ben voor ernie, 16:30.

niettemin een paar ideetjes voor je;
1. ongebruikelijke pakket fragmentatie, opbouw (bv flags) en dan kijken hoe dat terugkomt (werkt het beste met vooraf ontwikkelde eigen en toegespitste client/server test setting) je kan ook testpatterns uit ids signature sets trekken.

2. test verbindingen bv mét en zonder encryptie opzetten met bv landen als iran en kijken naar reactie verschil in bijvoorbeeld tijd.

3. sleutelshakes zoals ik het noem, sleuteluitwisseling zoals bijvoorbeeld ike via het netwerk uit elkaar trekken. goed: vooraf opgezette verdachte client/server setting en dan andere sleutel gebruiken dan gepropageerd en/of loggen etc. mitm honing smeren zeg maar.

4. atm / asn, woowoo :D use google and you need mind to play this xD zeg maar o.a met gemanipuleerde spanningsverschillen over dsl direct via hoofdverdeler. ook goed om apparatuur op te blazen.

5. meestal wordt je gemirrord, weinig te doen hier dan goeie encryptie (PAS OP, sleutel uitwisseling pptp et al; zet een i2p/tor/gnu p2p/whatnot node op -of scripts- voor wat disguise verkeer).

in alle gevallen, lastig en vergt continu je aandacht, een van de hoofdredenen waarom ik het met ernie eens ben. je zult altijd sappig en complex moeten fishen om exact te omlijnen. iemand die je zo tapt is iemand die niet makkelijk te verleiden is. wel mogelijk overigens, zelf ervaring mee :PP tip: breek door cultivatielaagje heen zodat ze gaan springen en fouten maken, sleutel: (emotioneel) onverwacht, taboe; stuur ze ergens naar toe waar jij vooraf je oogjes gestald hebt. maak het goed sappig zodat ze het niet kunnen laten :DD et voila, je hebt je keiharde eerlijke info; disclaimer: do not play - you are asking for a reaction so you don''t control the reaction, be prepared and able to deal the (unexpected) reaction. if you were not, if you did not; you play cards that were not yours. you are in deeper than you were.

shit flips faster than your imagination.

oh ja, pakkerd op je voorhoofd.
02-10-2012, 22:53 door Anoniem
Trek een een rescue-disk door je PC. Misschien heeft je PC wel een virusje opgelopen.
Misschien maakt je computer wel deel uit van een spam-netwerk.
Als dat zo is dan gooit je provider vroeger of later poort 25 dicht.
Dan kan je niet meer emailen en je spambotjes ook niet.
05-10-2012, 19:40 door WhizzMan
Nou, als internettap gepost wordt als "Internet tap" en internetverbinding als "Internet verbinding" dan is er vast iets mis. Ik zou gelijk m'n stash door de plee spoelen, de groeilampen kapot slaan en de kwekerij in de biobak gooien als ik jou was.
06-10-2012, 08:53 door Anoniem
Daar is een programma voor :

Fluke Network Inspector
18-10-2012, 13:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2012, 15:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2012, 18:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2012, 22:28 door Vicktor
Gezien je vraag lijkt het er bijna op dat je iets doet wat het daglicht niet kan verdragen. Mij persoonlijk interesseert het vrij weinig of iemand mijn prive-verbinding tapt. Als ik iets illegaals wil doen ga ik wel in een McDonalds zitten.
;-)
19-10-2012, 13:14 door wica128
Door Vicktor: Gezien je vraag lijkt het er bijna op dat je iets doet wat het daglicht niet kan verdragen. Mij persoonlijk interesseert het vrij weinig of iemand mijn prive-verbinding tapt. Als ik iets illegaals wil doen ga ik wel in een McDonalds zitten.
;-)

Waar je vervolgens langs een camera loopt, je op die manier te herkennen ben.

Als ik iets wil doen, zonder dat het terug herleid kan worden naar mij. Maak ik meestal gebruik van een overheids wifi verbinding en een versterker ;)
19-10-2012, 14:48 door Anoniem
Een gerechtelijk bevel is allang niet meer nodig, enkel de Officier van Justitie hoeft maar te krabbelen. Verkeer wordt inderdaad middels een mirror afgeleverd op de tapinfra van de overheid. Elke aanbieder van een openbaar telecom netwerk is verplicht hieraan mee te werken.
19-10-2012, 20:27 door Vicktor

Waar je vervolgens langs een camera loopt, je op die manier te herkennen ben.

Daar heb je toch "anonymous" maskers voor?
20-10-2012, 00:38 door Rubbertje
Door SirDice: Ockham's scheermes, de problemen bevinden zich op jouw netwerk/computer.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes
Leuk stukkje. Interessant. Nooit van die term gehoord.
20-10-2012, 12:11 door Anoniem
LOL een internettap merk je totaal niks van. En zoals anderen al zeggen, heb je niks te verbergen zal ik me daar ook geen zorgen over maken. Er zal best wel een andere verklaring voor zijn dat je verbinding "traag" is. Met name porno sites zijn s'avonds wat drukker en lijkt het dat er iemand mee kijkt, maar dat komt gewoon door de extra drukte op die sites.
21-10-2012, 19:51 door Anoniem
Waarom zou je iets van een tap moeten merken? Je gaat toch ook niet moeilijker lopen als je gefilmd wordt? Wat een logica...
26-10-2012, 19:05 door Anoniem
Ik mis de enige echte remedie tegen al die enge taps, de tin-foil hat!

Maar even serieus, een clean install van je OS gaat waarschijnlijk meer oplossen dan wisselen van ISP.
En zoals al vermeld, jij merkt helemaal niets van een tap.
Je kunt wel iets merken van een malware-infectie trouwens.., daar al eens aan gedacht?
21-07-2013, 01:28 door Anoniem
Gerelateerd aan dit artikel zou ik graag weten waarom er geen nood is aan een internettap.
Vrijheid kan toch alleen worden gewaarborgd door hem te beschermen.
En dan nog iets. Als je niet getapt wil worden, ga dan in het stenen tijdperk stenen tellen.
Of ga langs bij de ooster / zuiderburen, en kijk even of zij het zo leuk vinden wanneer je ook maar iets zegt.
Angst brengt je nergens.
22-07-2013, 10:12 door Anoniem
Door Anoniem: Gerelateerd aan dit artikel zou ik graag weten waarom er geen nood is aan een internettap.
Vrijheid kan toch alleen worden gewaarborgd door hem te beschermen.
En dan nog iets. Als je niet getapt wil worden, ga dan in het stenen tijdperk stenen tellen.
Of ga langs bij de ooster / zuiderburen, en kijk even of zij het zo leuk vinden wanneer je ook maar iets zegt.
Angst brengt je nergens.

Even resumeren: als je niet getapt wordt, dan is je vrijheid niet gewaarborgd.
OK, dat verklaart waarom ik me de laatste tijd zo onvrij voelde. Ik ga maar eens een tap aanvragen.
22-07-2013, 11:41 door Anoniem
als je geen internet tap wilt hebben doe je dan je desktop/laptop/ipad/tablet/smartphone weg en koop geen nieuwe dan is het probleem opgelost voor de komende eeuwen.

alleen maar klagen over de kleinste dingen.
22-07-2013, 14:06 door RickDeckardt
Door User2048: Vreemd, ik krijg ineens zin in koffie...

;)

Waarom denk je dat je wordt afgetapt? Wat voor interessants ben je aan t doen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.