Privacy - Wat niemand over je mag weten

Telefoon tracking

02-10-2012, 15:18 door Anoniem, 17 reacties
Hallo, misschien een vreemde vraag, maar ik wil graag weten of het strafbaar is om iemand zijn telefoon te traceren, zonder dat daar toestemming voor gegeven is. Ik ben zelf op zoek naar een persoon die zelf zegt niet in Nederland te zijn, nu heb ik software ontvangen waarmee je na installatie de locatie van de telefoon kan krijgen. Ik wil dit wel uit proberen, maar vraag me af of dit niet strafbaar is.
Reacties (17)
02-10-2012, 16:15 door SirDice
Door Anoniem: Ik ben zelf op zoek naar een persoon die zelf zegt niet in Nederland te zijn, nu heb ik software ontvangen waarmee je na installatie de locatie van de telefoon kan krijgen. Ik wil dit wel uit proberen, maar vraag me af of dit niet strafbaar is.
Ik zou me meer zorgen maken over die software. Dergelijke software bestaat niet namelijk en de kans is groot dat het keiharde malware is.
02-10-2012, 16:27 door ernie
Wat SirDice zegt.

En daarbij, ben je niet een tikje naïef als je denkt dat je iemands telefoon kunt lokaliseren door een app op je eigen telefoon te installeren? Pas maar op.
02-10-2012, 17:19 door User2048
Je zou andermans telefoon kunnen traceren door een app op die telefoon te installeren. Maar dan moet je die telefoon in handen hebben, en hoef je hem dus niet meer te traceren.

En andermans telefoon manipuleren zonder toestemming van de eigenaar zal uitgelegd worden als computervredebreuk en is strafbaar.
02-10-2012, 18:13 door Anoniem
dat is strafbaar, ook als je het netwerk ongeautoriseerd gebruikt om te peilen (je hoeft geen malware op slachtoffer de foon te plaatsen om te peilen, kan goed zonder dus kom je dan niet op dat persoonlijk eigendom, is het netwerk jou eigendom?).

die applicatie is bullshit.

het kan wel, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. alleen niet op de manier die jij beschrijft met zon programma installeren.
02-10-2012, 19:56 door Anoniem
computervredebreuk? Voor het lokaliseren van de foon alleen? lijkt me een sterk verhaal.
Maar feit blijft dat je maar beter uit kan kijken met die (mal)software ... ;)
02-10-2012, 22:54 door Anoniem
Hehe ipv dat jullie een keer socializen boys dan kom je het één en der te weten, er is een app (ben naam kwijt), maar dan moet die gene je invite accepten, maar je kan hem inderdaad traceren, niet stiekem helaas.
03-10-2012, 22:33 door Anoniem
kan veel eenvoudiger

http://users.atw.hu/tichi/english/index.html
04-10-2012, 00:02 door ernie
Ja google latitude. Maar ik neem niet aan dat iemand die zijn locatie wil verbergen een Google Latitude verzoek accepteert :)
04-10-2012, 00:03 door ernie
Plus, in dat geval zou je Mock Locations kunnen inschakelen en kun je je GPS positie faken...
04-10-2012, 13:14 door BaseMent
Wat Sirdice aangeeft. Je kunt niet een telefoon traceren zonder dat jij die persoon z'n telefoon een keer in handen gehad hebt om er iets op te installeren of zonder dat die persoon niet een of andere invite gehad heeft en deze heeft geaccepteerd.

In het eerste geval heb je een ongeautorisserde wijziging uitgevoerd aan de telefoon en dat mag niet.
In het tweede geval weet die persoon ervanaf want heeft het geaccepteerd.

Echter, in beide gevallen kan je er niets mee omdat je dan alleen weet waar die telefoon is, niet of die persoon ook bij die persoon is (in het geval deze claimt dat de telefoon uitgeleend was). Als je geen agent ben, ga dan ook geen politie spelen.
04-10-2012, 13:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2012, 16:14 door Anoniem
@peter v;

en wat met compass dan? zeg maar de russische OF chinese equivalent? het is een peiling, geen communicatie. een peiling plus een berekening. wat met een sat foon? een goeie peiling doe je niet via een gps tracker app of nmea doorkaats bal of dat soort bullshit, je doet het met het netwerk waarop de foon is aangemeld, umts of gsm enzo.

bovendien hangt het niet van het land af of het is toegestaan maar van de wetgeving van zowel dader als slachtoffer locatie. en de nederlandse zegt dat het verboden is. op meerder vlak.

@basement;
wat een dikke bullshit er is genoeg mogelijkheid om remote te infecteren en zelfs via derden, het netwerk kan je peilen zonder ook maar die foon te benaderen/aan te raken. direct via de software of de mast (onlogisch, impliceert dat je minstens een idee van de locatie hebt (al)) of zelfs meerdere andere methodes. sterker nog, die smartfones van tegenwoordig zijn meer gat dan gesloten security. fuck dat. security through obscurity. binary play is made for open, try to fucking wall a door.

@algemeen;

altijd weer napraten, en waar is nu die échte hacker? die échte specialist? wat een gelul hoor ik 99,9% van de tijd in real life en online. ik zal je wat zeggen. hacken is nieuw, nooit per definitie. dat betekend dat je kijkt wat niet kan, de rest staat open voor onderzoek. ik zie jullie vrijwel altijd het tegenovergestelde doen. wat een omzet garantie puppets. veel lol er verder mee he, grote kans dat ik er met gestrekt been inga binnenkort. gapend gaatje zo in de sec business, voor wat omzetgarantie. xD

psssst. en ik heb ook een paar mensen snoeihard in dit gaatje laten stinken... ik ga me suflachen om die gezichten. nu al trouwens.
04-10-2012, 16:31 door BaseMent
@anoniem. Je weet er kennelijk heel veel vanaf. Maar geef dan tenminste aan hoe, en verberg je niet achter vage kreten.
Ik heb behoorlijk wat kennis van mobiele technieken. Als buitenstaander kan je niet zomaar even zien waar iemand is. Daar heb je echt informatie van binnenuit nodig (de provider dus). Heb je die niet, dan heb je pech.

Maar nogmaals, geef een duidelijk voorbeeld, benoem bijvoorbeeld de techniek die je hier gebruikt, heb je het zelf gedaan en zo ja hoe. Maar wat je schrijft is echt heel erg onsamenhangend en overtuigt mij geenszins.
04-10-2012, 23:21 door ernie
Laat ik nog één van de tig scenario's geven: partij A stuurt via een lokale WiFi-verbinding (m.b.v. telefoon/tablet/laptop etc.) een e-mail aan partij B.

Als partij B een beetje verstand heeft van e-mail headers kan die ook (in veel gevallen) bij benadering de locatie achterhalen vanwaar partij A de e-mail stuurde.


P.S. En voor de kommacopuleerders, dan heb ik het natuurlijk niet over mensen die daarbij gebruik maken van VPNs en dergelijke obfuscerende mechanismen.
10-10-2012, 16:36 door Anoniem
http://www.dontbecheated.com/index.html
Hierbij dus geen telefoon van de ander nodig om te tracken.
Heeft iemand hier ervaring mee????
10-10-2012, 16:46 door Anoniem
@anoniem die afgelopen donderdag heeft gepost, kan ik met jou in contact komen? denk dat jij mij met een probleem kan helpen.
10-10-2012, 16:54 door SirDice
Gaat niet werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.