image

Gratis Microsoft portscanner nog steeds beschikbaar

dinsdag 2 oktober 2012, 10:30 door Redactie, 4 reacties

Een gratis portscanner van Microsoft is nog steeds beschikbaar, aldus de ontwikkelaar ervan. Portqry is een tool die de TCP/IP connectiviteit test, poorten scant en lokale poorten monitort. "Sommige IT'ers vergelijken deze tool met een Zwitsers zakmes", aldus Microsoft's Tim Rains, die de eerste versie van de tool in 2001 ontwikkelde om systeembeheerders te helpen bij het oplossen van TCP/IP-problemen.

Blaster
Sindsdien is er een tweede versie verschenen, die meer UDP-protocollen ondersteunt en extra functionaliteit biedt, maar kleiner is dan de eerste versie. Iets wat Rains leerde van de makers van de Blaster-worm. "De aanpak die de aanvallers kozen om de worm zo klein als mogelijk te houden was een openbaring voor me."

De tool werkt op alle ondersteunde Windows-versies, maar draait op Windows 7 en 8 met verminderde functionaliteit. Aangezien het een legacy-tool is, is het de vraag hoe lang Microsoft het nog aanbiedt. "Zolang het nog steeds beschikbaar is, kun je Portqry versie 2 van het Microsoft Download Center downloaden", besluit Rains.

Reacties (4)
02-10-2012, 14:35 door Anoniem
En waarom zou ik deze tool moeten verkiezen boven nmap?
02-10-2012, 16:14 door Anoniem
Note PortQry Command Line Port Scanner version 2.0 is no longer available to download. This article only introduces the features and functionality of it in case you have already downloaded it.

Thank you for downloading PortQryV2, 146 KB, Microsoft is zoooo vermoeiend!
02-10-2012, 16:21 door ernie
Tja goeie vraag.
Misschien als je die-hard Microsoft fanboy bent?

Diversiteit (breed aanbod) is natuurlijk altijd goed, maar iets proberen te maken wat nmap verslaat in functionaliteit klinkt mij ook wat zinloos in de oren :)
03-10-2012, 12:38 door FSF-Moses
Ik kon de tool zelf en de GUI zonder problemen downloaden. Ga ik even mee spelen, weer eens wat anders ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.