image

Full-Disclosure mailinglist maakt doorstart

woensdag 26 maart 2014, 10:06 door Redactie, 1 reacties

De populaire mailinglist Full-Disclosure die onlangs door de oprichters na 12 jaar dienst werd gesloten, maakt een doorstart. Full-Disclosure was een mailinglist waar security professionals allerlei nieuws, onderzoeken maar ook informatie over lekken in allerlei software op plaatsten of aankondigden.

In 12 jaar tijd verschenen er meer dan 91.000 berichten op de lijst. Medeoprichter John Cartwright besloot de Full-Disclosure mailinglist te stoppen nadat hij door een beveiligingsonderzoeker was gevraagd om allerlei informatie te verwijderen. Na zoveel verzoeken om de lijst aan te passen was het verzoek van iemand uit de securitygemeenschap volgens Cartwright de druppel die de emmer deed overlopen.

Doorstart

Gordon Lyon, beter bekend als "Fyodor" en de ontwikkelaar van de populaire Nmap security scanner, miste de mailinglijst zo dat hij nu een doorstart heeft aangekondigd. Lyon merkt op dat hij met juridische dreigementen bekend is en ook de Seclists.org beheert, wat het populairste archief van Full-Disclosure en andere populaire security-mailinglists is.

De nieuwe Full-Disclosure moet volgens Lyon voor en door de securitygemeenschap worden gedraaid, op een leverancier onafhankelijke manier. Net als met de oude mailinglist zal er lichte moderatie door een team van vrijwilligers plaatsvinden. Aangezien het om een nieuwe mailinglist gaat moeten deelnemers zich wel opnieuw inschrijven, wat via deze pagina kan.

Reacties (1)
26-03-2014, 14:58 door Anoniem
ik las de full-disclosure lijst altijd al via seclists.org; kan dat dus gewoon blijven doen zonder me aan te hoeven melden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.