image

Firefox voor Windows krijgt webinstallatie

donderdag 4 oktober 2012, 13:28 door Redactie, 3 reacties

Mozilla werkt aan een webinstaller voor Firefox die problemen met het downloaden en installeren moet voorkomen. Nu moeten gebruikers een besturingssysteem en versie kiezen. Daardoor kan het voorkomen dat een gedownload installatieprogramma niet werkt en een gedownloade Firefox-versie niet tot een echte installatie leidt.

De webinstaller, die zo'n 200KB groot is, bepaalt automatisch de juiste versie die vervolgens wordt gedownload en geïnstalleerd. Daardoor krijgen gebruikers van een 64-bit Windows ook een 64-bit versie van Firefox, wat voor betere prestaties zou moeten zorgen.

De webinstaller vereist wel een internetverbinding en wordt naast het bestaande 'offline' installatieprogramma aangeboden. De nieuwe installatiemethode is al in de 'nightly build' van Firefox 18 te proberen, aldus Soren Hentzschel.

Reacties (3)
04-10-2012, 14:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-10-2012, 17:02 door Anoniem
Ergerlijk dat je steeds vaker alleen nog de mogelijkheid tot webinstallatie van bepaalde software hebt. Er zou juist vanwege veiligheid altijd ook de optie voor offline-installatie moeten zijn.
05-10-2012, 08:34 door Anoniem
Anoniem 17:02 als je het verhaal goed leest dan bied mozilla de installer naast de standaard offline opties aan. En de geschiedenis van mozzila te zien zullen deze ook wel blijven bestaan voor firefox.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.