image

PSP-hacker stopt na lekken kernel-exploit

vrijdag 5 oktober 2012, 13:53 door Redactie, 1 reacties

Een bekende hacker van de Sony Playstation Portable (PSP) is gestopt met hacken van de kleine spelcomputer nadat iemand zijn kernel-exploit openbaar maakte. De hacker genaamd Coldbird had vier maanden geleden een user mode exploit en een kernel mode exploit ontdekt. Daardoor kunnen eigenaren van een PSP eigen code en programma's op het toestel uitvoeren. Na drie maanden had Coldbird een 'Custom Firmware' voor de PSP Vita ontwikkeld, de nieuwste versie van Sony's spelcomputer.

De hacker merkt op dat hij nooit het gebruik van illegale software heeft willen aanmoedigen en daarom ook had besloten om zijn exploit nog niet openbaar te maken. De Vita beschikt volgens Coldbird nog niet over voldoende goede spellen en heeft het alleen van de verkoop van spellen die via het Playstation Network worden aangeboden. "We wilden dit fragiele ecosysteem niet beschadigen."

Afscheid
De firmware en exploit werden van allerlei beveiligingsmaatregelen voorzien. Eén van de betatesters besloot de bestanden aan een rivaliserende groep ontwikkelaars te lekken. De bestanden kwamen vervolgens in handen van een 'bekende herrieschopper", die ze openbaar maakte. Daardoor beschikt nu ook Sony over de bestanden en zal ongetwijfeld de exploit patchen.

Vanwege het lek heeft Coldbird nu voor de tweede keer zijn afscheid aangekondigd, en nu is het voorgoed, zo schrijft de hacker op zijn eigen blog. "Ik hoop dat Sony dit systeem zo lang als mogelijk weet te beveiligen, zodat mensen weten wat Sam voor ze verpest heeft, en natuurlijk dat het kan gedijen, zonder piraterij, en helaas ook zonder eigen gemaakte software."

Reacties (1)
07-10-2012, 15:42 door Security Scene Team
jealousy is a motherfucker, and karma is a bitch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.