image

"Amerikaanse denktanks doelwit Chinese hackers"

vrijdag 5 oktober 2012, 14:55 door Redactie, 3 reacties

Amerikaanse denktanks zijn het doelwit van China en andere landen die via het internet bij de organisaties proberen in te breken. Daarvoor waarschuwt de Republikeinse afgevaardigde Mike Rogers in USA Today. Volgens Rogers zijn de hackaanvallen onderdeel van een campagne door China en andere landen om waardevolle informatie over verschillende onderwerpen te bemachtigen.

De denktanks vervullen een belangrijke rol. Ze bieden onderzoek, strategie en ondersteuning bij het opstellen van beleid door het Witte Huis, Pentagon, Congres, ministeries en federale diensten.

China
"Deze organisaties verzamelen zeer waardevolle gegevens, en dat is precies waar buitenlandse inlichtingendiensten naar zoeken", aldus voormalig FBI-topman Shawn Henry. De aanvallen zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Rogers noemt de omvang van de aanvallen 'adembenemend'.

Veel van de aanvallen leiden terug naar China, maar concreet bewijs voor betrokkenheid van de Chinese overheid ontbreekt. Daarbij stelt Henry dat het niet alleen China is. "De meeste grote organisaties zijn geïnfiltreerd. De waarde van de gegevens is zo groot dat het zin heeft voor onze vijanden om zich hiermee bezig te houden. Er zijn tientallen landen betrokken, niet alleen China."

Reacties (3)
05-10-2012, 15:13 door dutchfish
Is dat zo raar? Nee, helemaal niet:

http://www.akamai.com/dv1

ik vraag me wel af of China wel degelijk het leeuwendeel vormt. Ik vermoed van niet.

Mijn 2 centen
05-10-2012, 16:06 door Anoniem
"Er zijn tientallen landen betrokken, niet alleen China."

Met andere woorden, spionage bestaat nog altijd, zoals dat al eeuwenlang bestaat. Het enige wat ''nieuw'' is, dat zijn gebruikte technieken. En ja, iedereen doet mee, inclusief de Amerikanen zelf.
06-10-2012, 20:27 door spatieman
CN overheid: wij hebben geen hackers!, ies allemaal leugen ,echt waar !, wij hebben geen hackers!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.