image

Pentagon verdrievoudigt cybersoldaten wegens aanvallen

zondag 30 maart 2014, 07:16 door Redactie, 2 reacties

Het Pentagon zal het aantal cybersoldaten de komende jaren verdrievoudigen om internetaanvallen die de nationale veiligheid bedreigen af te slaan, zo heeft de Amerikaanse Defensieminister Chuck Hagel tijdens het afscheid van NSA-baas en hoofd Cybercommando Generaal Keith Alexander laten weten.

"Dankzij het visionaire leiderschap van Generaal Alexander als de eerste commandant van het Amerikaanse Cybercommando, is het Ministerie van Defensie op weg om een elite, moderne cybermacht te ontwikkelen", liet Hagel het NSA-personeel in Fort Meade weten, het hoofdkantoor van de NSA. Hagel bedankte Alexander ondanks de controverse waarmee de NSA te maken kreeg na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden.

Aanvallen

Volgens Hagel zijn de computers van het Pentagon regelmatig het doelwit van aanvallen. "Tijdens mijn speech vandaag, zullen de Defensiesystemen zo'n 50.000 keer door de vijand zijn gescand", aldus de minister. "Onze natie gaat de strijd aan tegen de verspreiding van vernietigende malware en een nieuwe realiteit, van continue pogingen om publieke en private netwerken, en de industriële controlesystemen die ons water, energie en voedselvoorziening beheren, te scannen, te benaderen of te verstoren."

Hagel merkte verder op dat de Verenigde Staten niet van plan zijn om cyberspace te 'militariseren'. "In plaats daarvan promoot onze overheid de kwaliteiten van het internet - integriteit, betrouwbaarheid en openheid - dat het een katalysator voor vrijheid en vooruitgang in de VS en in de wereld heeft gemaakt." Volgens de Defensieminister is het Pentagon terughoudend met het uitvoeren van cyberoperaties buiten Amerikaanse overheidsnetwerken. Wel zijn er meer mensen nodig om de Amerikaanse netwerken te verdedigen. Het Pentagon wil daarom in 2016 over 6.000 "computerkrijgers" beschikken, zo maakte Hagel in zijn toespraak bekend.

Reacties (2)
30-03-2014, 10:28 door Anoniem
Internet, katalysator voor vrijheid? Jawel, voor de NSA = het Pentagon = Het Witte Huis.
30-03-2014, 13:32 door Anoniem
Je kan beter je software opschonen ipv meer hackers op te leiden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.