image

Microsoft stopt met grasduinen in e-mails gebruikers

zondag 30 maart 2014, 07:52 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft per direct besloten om te stoppen met het grasduinen in de e-mails en andere privécontent van gebruikers die worden verdacht van het verhandelen of lekken van intellectueel eigendom of fysieke goederen die van Microsoft zelf zijn.

Dat heeft Microsoft-topman Brad Smith bekendgemaakt. Microsoft liet onlangs weten dat het de e-mails van een Hotmail-gebruiker had gelezen. De gebruiker kreeg van een Microsoftmedewerker bedrijfsgeheimen en andere vertrouwelijke informatie toegespeeld. Door de e-mails en andere accounts van de gebruiker te doorzoeken hoopte Microsoft de identiteit van de lekkende medewerker te achterhalen.

De softwaregigant kreeg een storm van kritiek te verduren, mede omdat het zelf een campagne had gestart waarbij het Google hekelde omdat de zoekgigant de e-mails van Gmail-gebruikers doorzoekt om gerichte advertenties te kunnen aanbieden.

Aanvullende stap

"De afgelopen week hebben we op de zaak kunnen terugkijken en als gevolg van gesprekken die we intern en met experts hebben gevoerd, hebben we besloten een aanvullende stap te nemen en een belangrijke aanpassing aan onze privacywerkwijze door te voeren", aldus Smith.

Als Microsoft informatie krijgt dat iemand Microsofts diensten gebruikt om gestolen intellectueel eigendom of goederen van Microsoft te verhandelen, zal Microsoft de privécontent van de gebruiker in kwestie niet zelf doorzoeken. Dat laat het, indien nodig, aan de politie over. Microsoft zal de aanpassing de komende maanden ook in de algemene voorwaarden doorvoeren.

Reacties (7)
30-03-2014, 18:15 door Anoniem
Microsoft stopt helemaal niet met grasduinen in andermans emails.
Het is immers "gratis"...

Nu weet ik weer waarom ik betaalde emailservice gebruik en geen gebruik maak van "gratis" diensten.
30-03-2014, 20:56 door Anoniem
Een manier om mensen weer vertrouwen te geven in hotmail zodat al die mensen doorgaan met het delen van informatie die voor Microsoft nadelig is ? Microsoft zou niets liever hebben dan dat die mensen blijven gebruik maken van Hotmail zodat ze zeker en vast niet meer in hun privé-mails kijken.
30-03-2014, 22:36 door Anoniem
Door Anoniem: Microsoft stopt helemaal niet met grasduinen in andermans emails.
Het is immers "gratis"...

Nu weet ik weer waarom ik betaalde emailservice gebruik en geen gebruik maak van "gratis" diensten.

Al eens goed in de kleine lettertjes van die betaalde emailservice gekeken?
31-03-2014, 09:47 door Anoniem
@Anoniem 22:36

Ja zeker, daarom ben ik daar ook op overgestapt.

Overigens hebben kleine lettertjes weinig zin, "onze" overheid heeft namelijk bepaald dat "onze" digitale bewegingen een jaar lang bewaard moeten blijven t.b.v. de opsporingsdiensten. De providers zijn dus verplicht om al mijn digitale data ter beschikking van de staat te stellen indien daarom gevraagd wordt.

Maar om mijn email nou zomaar weg te geven aan Microsoft of Google... nee dat dus niet.

Ik pleit voor het briefgeheim op mailverkeer, ik kan namelijk beter een brief schrijven, die wordt normaal gesproken ongeopend aangeboden.
31-03-2014, 10:51 door Anoniem
Door Anoniem: Ik pleit voor het briefgeheim op mailverkeer, ik kan namelijk beter een brief schrijven, die wordt normaal gesproken ongeopend aangeboden.
Mee eens, maar hoe wilde je dit internationaal bewerkstelligen? Zelfs als ik een Nederlandse site bezoek wordt ik regelmatig via een buitenlandse hop geleid. Daarbij is het veel te makkelijk om data (pakketjes) te kopiëren zonder dat de zender of ontvanger hier weet van heeft.

Neen, mijn vertrouwen in digitale communicatie zal nooit meer worden wat het was, wettelijk kader of niet.
31-03-2014, 10:59 door Anoniem
En dit moeten we nu als geloofwaardig aannemen??
Hier gelooft nu niemand meer in..
31-03-2014, 13:27 door Anoniem
@Anoniem 10:51:

Digitaal briefgeheim is een utopie, ik weet het.
Ik sluit mij aan bij jou slotzin, ook ik vertrouw de digitale communicatie niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.