image

Brit veroordeeld tot 4 maanden voorwaardelijk voor het runnen van een Microsoft scam

woensdag 2 april 2014, 11:04 door Redactie, 3 reacties

Een 34 jarige Britse man is veroordeeld tot 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het runnen van een Microsoft scam. Daarnaast is hij veroordeeld tot een boete van 5.000 pond, een schadevergoeding van 5.665 pond aan zijn slachtoffers en een totaal van 13.929 pond aan gerechtelijke kosten.

De Brit runde een operatie genaamd Smart Support Guys waarbij hij gebruik maakte van een call center in India. De zogenaamde Microsoft gecertificeerde engineers wisten een groot aantal Britse gebruikers te verleiden tot betaling door zogenaamde computer reparatie diensten aan te bieden en remote toegang tot de computer te verkrijgen. De slachtoffers, de meesten senioren, moesten tussen de 35 en 150 pond betalen voor de zogenaamde reparaties. In werkelijkheid hadden de “engineers” uiteraard niets te maken met Microsoft.

"Dit is een historische zaak omdat het de eerste succesvolle vervolging is van iemand die betrokken is bij de Microsoft zwendel in het Verenigd Koninkrijk. Het is een belangrijk keerpunt voor Britse consumenten die al meerdere jaren geplaagd worden door deze zwendel, of varianten daarvan" aldus Lord Toby Harris, voorzitter van het National Trading Standards Board. “Laat dit een duidelijke waarschuwing zijn voor de personen die zich hier nog steeds mee bezig houden. Ze kunnen en zullen worden vervolgd."

Reacties (3)
02-04-2014, 11:19 door Anoniem
Ik heb dit artikel echt 3x moeten lezen want dit snap ik dus echt niet.
4 maanden voorwaardelijk dat is toch geen straf voor dit soort zaken ? De rest van de wereld vraagt zich maar af waarom het loont om cyber crimineel te zijn.. Als wil ik niet zeggen dat hij een echte cyber crimineel is maar hij was op de goede weg laten we het daar op houden.
02-04-2014, 11:45 door Anoniem
Wat ik mis is hoeveel mensen hij heeft opgelicht. Nu kan hij er mischien winst op hebben gemaakt.

Wat hij heeft moeten betalen is 24594 pond (boete+schadevergoedeng+gerechtelijke kosten).
Als hij gemiddeld 90 pond vroeg voor een reparatie en als hij meer dan 274 mensen heeft opgelicht dan maakt hij hier ook nog winst op.

Als ik dan dan kijk naar wat zijn straf is stelt dit weining voor. Naar mijn mening had de boete veel hoger moeten zijn.
04-04-2014, 20:32 door Anoniem
Wat ik mis is of hij ze oplichte door ze alleen geld afhandig te maken, of dat hij wel daadwerkelijk de pc repareerde. Dan zou hij zich alleen uitgeven voor iemand anders en dat kan de lage straf verklaren...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.