image

Tinder geplaagd door spam bots

woensdag 2 april 2014, 12:29 door Redactie, 6 reacties

Een aantal gebruikers van dating app Tinder meldt dat ze gematched zijn een fake profiel van een aantrekkelijke vrouw. In werkelijkheid betreft het geautomatiseerde bots die de gebruiker de mobiele game "Castle Clash" willen laten downloaden.

De bots tonen een link naar het spel via de URL "Tinderverified.com", waardoor het lijkt alsof Tinder de eigenaar is van de URL of in ieder geval op een of andere manier bij de actie betrokken is. Dit is niet het geval.

Een Reddit gebruiker had door wat er gebeurde en postte een screenshot. Dit bericht heeft nu een handvol reacties van anderen die zeggen dat ze hetzelfde meegemaakt hebben. Ook op Twitter verschijnen steeds meer berichten van mensen die beweren dat ze gematched zijn met een fake profiel .

De bot stuurt eerst onschuldige berichten als "hey" en "hoe gaat het?" waarna ze de nietsvermoedende gebruiker vertellen dat ze zo’n leuk spelletje op hun telefoon hebben, “Castle Clash, heb je er al van gehoord?" De bot deelt vervolgens de URL, ongeacht wat het antwoord van de gebruiker was.

Het is nog onduidelijk wie er precies achter de fake accounts zit, hoewel de app-ontwikkelaar IGG.com natuurlijk voor de hand ligt. Het bedrijf biedt tientallen games aan in de App Store en Google Play. Het is echter ook mogelijk dat de ontwikkelaar zelf het slachtoffer is van een agressief promotie netwerk zoals eerder gebeurde met de on-demand ride service Uber.

Tinder geeft aan zich bewust te zijn van het probleem en zegt de nodige stappen te ondernemen om de spam te verwijderen.

Reacties (6)
02-04-2014, 13:07 door Skizmo
de mobiele game "Castle Clash" willen laten downloaden.
"Als je een date met me wil, moet je eerst deze game installeren".... wie trapt daar nou in ?
02-04-2014, 13:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-04-2014, 13:26 door Britec09
Echt liefde, Castle Clash installeren ;)
02-04-2014, 16:00 door Anoniem
Sinds er appjes zijn zoals Date Detective begeef ik me sowieso niet meer op Tinder. Anonimiteit is ver te zoeken zo.
02-04-2014, 21:50 door Anoniem
Spambots zijn er al vanaf het begin van Tinder. Ik heb zelf wat geklooid met de app(wireshark, sourcecode), en heb via automatisch matches maken een paar duizend matches gekregen. Daar een hoop van geanalyseerd en vond onder andere profielen/bots van datingsites, porno sites, en apps. In de profieltekst of op de foto staan dan links. Maar ook heb ik dezelfde berichten gekregen van verschillende accounts met exact de zelfde tekst zoiets als: Hey, ik ben te vinden op "[datingsite.com]"!

Het verbaast me daarom eigenlijk dat het nu pas 'bekend' is bij media e.d.
03-04-2014, 11:24 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds er appjes zijn zoals Date Detective begeef ik me sowieso niet meer op Tinder. Anonimiteit is ver te zoeken zo.

Het hele idee van inloggen met je Facebook is dat het níet anoniem is!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.