image

Nieuwe CEO Mozilla stapt alweer op

vrijdag 4 april 2014, 11:58 door Redactie, 3 reacties

Brendan Eich, de nieuwe CEO van Mozilla die eerder deze week enorm onder vuur lag vanwege zijn steun aan een organisatie die verzet tegen het homohuwelijk, stapt alweer op.

Mozilla

Mozilla bevestigt het vertrek op de website. Het bedrijf verontschuldigt zich "omdat Mozilla hoge eisen aan zichzelf stelt, maar daar de afgelopen weken niet aan heeft voldaan. We weten waarom mensen gekwetst en boos zijn, en ze hebben gelijk, we hebben onszelf verloochend."

Interview

Eich werd eind maart aangesteld als de nieuwe CEO van Mozilla, maar kwam direct in opspraak. Zijn donatie in 2008 van 1000 dollar aan een organisatie die zich verzet tegen het homohuwelijk werd breed uitgemeten. In een interview bleef hij zijn standpunt verdedigen. Dat heeft hem uiteindelijk opgebroken. Hij bleef volhouden dat zijn persoonlijke visie los stond van het bedrijf dat hij vertegenwoordigde. Eich gaf eerder nog aan dat hij niet op wilde stappen, maar is nu toch bezweken onder de druk.

Reacties (3)
04-04-2014, 14:57 door Anoniem
Hier in Amerika was dit vannacht {Nederlandse tijd) een enorme rel.
De servers van Mozilla gingen rond 03:00 vannacht (Nederlandse tijd) helemaal plat door duizenden reacties die geschokt waren door het gedwongen ontslag van Brendan Eich.
Een samnvatting.

In 2008 had Barack Obama exact hetzelfde standpunt als Brendan Eich! Brendan Eich, mede oprichter van Mozilla, heeft GEDWONGEN (Door mevrouw Mitchell Baker) ontslag genomen.Veel Amerikanen stoppen met Firefox omdat ze vinden dat Mozilla de vrijheid van meningsuiting (Freedom of Speech) en "The First Amendment" niet respecteert en dat niemand ontslagen mag worden om zijn of haar mening.
Wat reacties:

"I am very upset with Mozilla's recent action of forcing its past CEO, Brendan Eich, to step down simply because of his $1,000 contribution to Proposition 8 in California. How is such a hypocritical action on the part of Mozilla anything close to what the Internet stands for -- free speech? Mr. Eich had a right to express his personal views (which had nothing to do with his ability to carry out his job), and to donate some of his own money to a valid movement (which won the people's vote in... "

Veel reacties zijn ook van homoseksuelen die het niet eens zijn met het standpunt van Brendan Eich, maar wel voor vrijheid van meningsuiting zijn.

"I am very disturbed by the Mozilla's action forcing Brendan Eich from his position. I am gay and therefore in favor of gay marriage but I am also for the First amendment. Your actions do not speak for diversity of thought. They support hatred, discrimination and bigotry. I expected you to follow what you state as your corporate philosophy. Instead you stand with the people who would destroy others just for having an opposing opinion. "
04-04-2014, 17:16 door Anoniem
In 2008 had Barack Obama exact hetzelfde standpunt als Brendan Eich!

Het ligt dan ook voor de hand dat Obama met "The First Amendment" (Freedom of Speech) in de hand gaat proberen te solliciteren bij de Republikeinen, om als zeer capabele leider en ervaren voorzitter, deze 'gespleten partij' in het slop, die zich permanent lijkt te laten gijzelen door 'extremistische minderheids groeperingen', te gaan leiden.

Schande als hij om zijn verleden en zijn meer democratische opvattingen zou worden veroordeeld!
Let Obama Care for the Republican Party in need : Obama for Republican Leadership!
Elect, don't neglect and eject!

Serious
Eich was geen geloofwaardige man meer (vanaf het begin al niet) voor het merk Mozilla.
Als bepaalde opvattingen te ver afstaan van de waarden van het bedrijf en het bovendien ook nog publiek is waar de man deels ook voor staat. Inschattingsfoutje bij de sollicitatiegesprekken of gevolg van doorgeslagen niet functionele politieke correctheid?
Daar heeft men aan de overkant een handje van, olympisch goud? Minstens.

Wat betreft je quotes. Politiek wordt in de VS sterk mede bepaald door al dan niet commerciële lobbygroepen die op punten grote conservatieve achterbannen kunnen mobiliseren om hun punten te maken en kracht bij te zetten.
Dat geldt ook voor online protesten, waarmee in deze wetenschap voor deze 'socialistisch communistische' kant van de oceaan, wat mij betreft dit soort quotes geen enkele geldigheidswaarde hebben buiten dat het conservatieve meningen zijn waarvan je niet weet uit welke hoek ze komen en met welk politiek of zelfs commercieel doel gemaakt.

Hoe blij was de commerciële advertentielobby met deze meer conservatieve Ceo bij mozilla bijvoorbeeld, eveneens een goede reden om onder schijnheilig andere argumentatie flink te protesteren tegen het vertrek van deze Ceo?
Stel je voor dat er een nieuwe 'communistische' Ceo komt die meer zou opkomen voor privacy, tegen tracking en third party cookies, tegen het zere been van de commerciële advertentie lobby.

Freedom of speech is heel belangrijk, The First Amendment ook, helaas worden Amendments ook vaak ge(mis)bruikt als strohalm, wanneer voor iedereen duidelijk is dat humane redenen of het maatschappelijk draagvlak er niet meer is maar het geld is dat telt.
Niet zelden beslist de rechter anders, nice try guy's (and gay's).
06-04-2014, 19:31 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-04-2014, 19:33
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.