image

DIY: maak je eigen boardingpass

zaterdag 5 april 2014, 09:20 door Redactie, 2 reacties

Andrew Hariton (@DaKnObCS), een 18 jarige student computerwetenschappen uit Griekenland, claimt dat het mogelijk is om een fake boardingpass in de Apple Passbook applicatie te laden en hiermee toegang te krijgen tot willekeurige vluchten binnen Europa.

Volgens Andrew kunnen de boarding passes met een “simpele techniek die gebruik maakt van CSS en JavaScript” aangemaakt worden en daarna in de Apple Passbook applicatie geladen worden.

De claim van Andrew is nog niet onafhankelijk bevestigd. Volgens Albert Tjoeng van het International Air Transport Association zou dit niet mogelijk moeten zijn omdat de scanners bij de gate de gegevens op de boardingpass vergelijken met de daadwerkelijke passagierslijst. “Na de invoering van barcodes op de boardingpass zes jaar geleden is dit controleproces bij de boarding gates geautomatiseerd", aldus Tjoeng.

Andrew reageert met de opmerking dat dit systeem niet werkt. Volgens hem hebben de systemen vaak geen directe toegang tot de database met passagiersgegevens. Hij stelt dat iemand met een fake boardingpass alleen het risico loopt om ontdekt te worden wanneer hij of zij aan boord van een volgeboekte vlucht probeert te komen. Andrew wilde niet zeggen of hij daadwerkelijk geprobeerd heeft aan boord te komen met een fake boardingpass. Hij presenteert zijn bevindingen op 29 mei op Hack In The Box 2014 in Amsterdam.

Reacties (2)
05-04-2014, 12:07 door Anoniem
Ja ik kan dat gewoon met een PDF edit programma of foto bewerkingsprogramma. Je kan een een sky proirity logo op je boarding pas gezet zo dat je sneller langs security kom. Op schiphol kijken ze alleen maar en scannen ze niet.
Je kan ook een oude boardingpas updaten zodat je achter security komt. Wat daar het nut van is geen idee
De bar code is vast ook aan te passen zodat ook bij scannen je verder komt. Vraag is wil je dat? Als ze je pakken ben je echt zwaar de lul. Je naam komt op een lijst. In de VS wordt je standaard een uur ondervraagt als je er al in komt.
Doe gewoon als die chinees koop een duur chancable ticket firtsclass, check in loop naar de lounch en cancel daar en verzet je vlucht naar morgen. Omdat je een chancable ticket hebt kan dat.Hij kom dit 300 keer doen. Toen vroeg de luchtvaartmaatschappij of ze hem konden helpen met iets ze dachten dat er iets mis was. Hij was er eigenlijk ook wel klaar mee en heeft z? ticket weer terug gegeven. Hij kreeg netjes zijn geld terug.
07-04-2014, 11:54 door Anoniem
Dit non-scan issue is al tijden bekend bij de Schiphol-organisatie maar er wordt niet veel aan gedaan. Sommigen maken er gebruik van om hun vriend(in) bij de gate uit te zwaaien. Zie liever dat het niet meer kan omdat het ook andere mogelijkheden bied.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.