image

Nieuwe federale regel verplicht banken in VS zich te verweren tegen DDoS aanvallen

zondag 6 april 2014, 09:06 door Redactie, 1 reacties

Amerikaanse banken en financiële instellingen, gereguleerd door de federale overheid, zijn vanaf heden verplicht distributed denial-of-service (DDoS) aanvallen te monitoren. Ze moeten daarnaast een plan klaar hebben liggen om zich tegen dergelijke aanvallen te kunnen verweren, zo is te lezen op Network World.

Maatregel

De Federal Financial Institutions Examination Council (FFIEC) heeft een maatregel ingevoerd waarin zes stappen zijn opgenomen die banken en andere financiële instellingen moeten opvolgen. De eerste stap is het in kaart brengen van de operationele risico’s voor de IT-systemen. Vervolgens komen het monitoren van internetverkeer naar de website van de instelling, teneinde aanvallen te kunnen detecteren, en het voorbereid zijn om incident response plannen in werking te stellen aan bod.

"Dit is de eerste aanmaning van de Amerikaanse overheid aan de particuliere sector inzake de verdediging tegen cyberaanvallen", zegt Rodney Joffe, senior vice president en senior techneut bij Neustar, een bedrijf dat anti-DDoS diensten aanbiedt.

De FFIEC anti-DDoS maatregel is een reactie op de massale reeks DDoS aanvallen op Amerikaanse banken in het najaar van 2012. Door deze aanvallen waren meerdere banken gedurende een aantal dagen niet in staat om hun online diensten aan te bieden.

"In de tweede helft van 2012 werd een toename van het aantal DDoS-aanvallen tegen financiële instellingen door politiek gemotiveerde groeperingen waargenomen” aldus de FFIEC. "Deze DDoS-aanvallen werden met regelmaat uitgevoerd en werden steeds intensiever en complexer. De aanvallen veroorzaakten trage en onbereikbare websites en hadden daarnaast een negatief effect op de andere bedrijfsprocessen". De FFIEC merkte verder nog op dat DDoS-aanvallen ook door criminelen als een afleidingsmanoeuvre voor fraude worden gebruikt.

Technieken

De FFIEC stelt geen specifieke technieken verplicht maar maakt duidelijk dat financiële instellingen vanaf heden aanvallen moeten monitoren en een incident response plan klaar moeten hebben liggen. Verder moeten de instellingen zorgen voor “voldoende personeel voor de duur van de DDoS-aanval en moeten ze overwegen om vooraf de juiste externe partijen in te huren die in het geval van een aanval kunnen assisteren"

Reacties (1)
06-04-2014, 14:17 door Anoniem
Wie zijn klant bij anti-DDoS aanbieders? Inderdaad, spammers en ander ongedierte. Goed plan om daar hulp te gaan vragen.

Het gaat in tegen Regel 1 in digitaal bankieren:
Banken moeten hun eigen zaakjes regelen. Zelf web sites hosten, zelf mailings versturen, zelf certifcaten beheren.

Doet een bank dat niet, dan is die bij voorbaat onbetrouwbaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.