image

ACLU lanceert gebruikersvriendelijke database NSA documenten

maandag 7 april 2014, 10:43 door Redactie, 1 reacties

De American Civil Liberties Union ( ACLU ) heeft een gebruikersvriendelijke online database gelanceerd waarin alle Edward Snowden documenten die sinds juni 2013 zijn gepubliceerd zijn opgenomen.

"Deze documenten vormen het bewijs van hoe onze regering haar bevoegdheden om surveillance activiteiten in binnen- en buitenland uit te voeren interpreteert en hoe ze er in de praktijk mee omgaat", zegt Emily Weinrebe van ACLU’s National Security project. De ACLU hoopt het debat te bevorderen door de documenten gemakkelijk toegankelijk te maken. "Om dat te bereiken lanceren we de NSA Documents Database" aldus Weinrebe.

De database is doorzoekbaar op titel van het document, de categorie of de volledige inhoud, zodat iedereen met online toegang de informatie kan vinden waar hij of zij in geïnteresseerd is. Er wordt ook een filterfunctie aangeboden om het zoekgebied te verkleinen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen zoeken binnen de documenten die betrekking hebben op “Section 215”.

Wanneer er nieuwe documenten worden vrijgegeven worden deze meten aan de database toegevoegd.

Reacties (1)
07-04-2014, 15:27 door Anoniem
<mode=paranoide>
Ik krijg bij het bezoek van de ACLU site een waarschuwing dat er gerommeld kan zijn met het certificaat. Er is een nieuw certificaat op naam van aclu.org uitgegeven, terwijl het oude nog lang niet verlopen was. Omdat de root CA en de (gewijzigde) intermediate Verisign is, vertrouw ik dit niet.

Waar aclu.org vroeger gesigned was door de standaard (Secure Server) intermediate van Verisign, zit er nu een International Server versie tussen. Een manier voor NSA om ervoor te zorgen dat ze wel internationale verbindingen met aclu.org kunnen tappen, maar af moeten blijven van Amerikaanse gebruikers?
</mode>
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.