image

Cybercrimineel maakt steeds meer gebruik van legitieme websites

dinsdag 8 april 2014, 11:11 door Redactie, 1 reacties

Volgens het Websense Security Labs 2014 Threat rapport stonden maar liefst 85% van alle kwaadaardige links in web en e-mail aanvallen op gecompromitteerde legitieme websites.

Websites in de categorieën bedrijf en economie, ICT, winkelen en reizen staan in de top 10 van gecompromitteerde sites. Daarnaast lijken Magnitude en Neutrino de toorts over te nemen van Blackhole als meest gebruikte exploit kits. Waarschijnlijk komt dit door de arrestatie van de maker van de Blackhole exploit kit.

Vice-president Charles Renert merkt op dat cybercriminelen constant de planning en uitvoering van hun aanvallen aanpassen teneinde beveilingsmaatregelen voor te zijn. Hoewel volhardende aanvallers nog altijd succes boeken met geavanceerde aanvallen en zero-day exploits lijkt cybercriminaliteit op grote schaal steeds meer op te bloeien. Volgens Renert worden minder geavanceerde aanvallen vaak niet opgemerkt door organisaties waar real-time bescherming ontbreekt.

Het rapport gaat verder in op de manier waarop aanvallers de infrastructuur van een aanvalscampagne ontwikkelen, gedurende de aanval aanscherpen en hergebruiken. Zo zagen de Websense onderzoekers dat het gebruik van de Zeus malware weer een sterke groei doormaakte toen deze omgevormd werd van keylogger en bedreiging voor financiële diensten tot malware die gebruikt kon worden om andere sectoren op de korrel te nemen, zoals bijvoorbeeld de overheid.

Image

Reacties (1)
08-04-2014, 12:09 door Anoniem
Goh, heeft er toch maar weer iemand creatief zitten knutselen op het samenvoegen van een faux-geheim "overheids"rapport en een retropulpglossy met zoveel mogelijk paniek erin. Het lijkt echt of de enige brandstof van deze industrie is FUD.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.