image

Edward Snowden ontvangt Ridenhour Truth Telling Prize

dinsdag 8 april 2014, 14:03 door Redactie, 2 reacties

Edward Snowden ontvangt voor zijn rol als klokkenluider de 2014 Ridenhour Truth Telling Prize. Naast held of verrader kan Edward Snowden nu dus ook award winnaar aan zijn rij titels toevoegen. Documentairemaker Laura Poitras, een vertrouwelinge van Snowden die heeft bijgedragen aan de verspreiding van de geheime overheidsdocumenten, word ook erkend.

Moedige daad

"We hebben Edward Snowden en Laura Poitras geselecteerd omdat ze de illegale en ongrondwettelijke opslag van de data van de miljoenen inwoners van de Verenigde Staten door de NSA blootgelegd hebben" aldus de Ridenhour selectiecommissie in hun verklaring. "Hun moedige daad, die ze ondanks groot persoonlijk risico hebben verricht, heeft een kritische en hervormende discussie over de grootschalige spionage die plaats vindt in een land waar de privacy wordt beschouwd als een grondrecht in gang gezet."

De Ridenhour prijzen, ingesteld door de Nation Institute en de Fertel Stichting ter ere van Vietnam veteraan en journalist Ronald L. Ridenhour, die in 1998 overleed, zijn al uitgereikt aan verschillende regeringscritici. De awards worden op 30 april uitgereikt. De organisatoren doen hun best om Snowden en Poitras de uitreiking via video stream te laten bijwonen.

Video

Afgelopen zaterdag verscheen Snowden nog via video stream om de menigte toe te spreken die de jaarlijkse mensenrechten bijeenkomst van Amnesty International in Chicago bijwoonde. Hij waarschuwde opnieuw voor de mogelijke gevaren van het opslaan van metadata door de overheid.

Reacties (2)
08-04-2014, 14:34 door Ramon.C
Een en al Show
08-04-2014, 21:21 door Anoniem
En weer gaat het alleen over de inwoners van de Verenigde Staten, bwah..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.