image

Top 5 van denkbeeldige virussen die de wereld leuker zouden maken

zondag 13 april 2014, 08:12 door Redactie, 5 reacties

Waarom moeten bugs altijd kwaadaardig zijn? Wat nou als ze leuke en nuttige dingen zouden doen zoals je verzoenen met je ex of dat vreselijke Tumblr account voor je wissen?

Stuart Heritage beschrijft in The Guardian 5 denkbeeldige virussen die de wereld leuker zouden maken. Hij roept virusmakers op zich van een andere kant te laten zien en de wereld actief te verbeteren door positieve virussen te maken die mensen helpen in plaats van lastig vallen.

1. Facebook privacy virus

De privacy instellingen van Facebook zijn iedereen een doorn in het oog. Om de paar maanden besluit Facebook wel weer iets wat er toe leidt dat ineens iedereen die 5 jaar oude foto, waar je op zijn zachts gezegd niet al te flatteus op staat, kan zien. Vervolgens moet je weer inloggen en opnieuw bevestigen wat je wel en niet wilt delen. Wat nou als er een virus zou zijn dat er voor zou zorgen dat al je afbeeldingen voor altijd privé blijven? Zou dat niet mooi zijn?

2. Spotify playlist virus

Niemand bij zijn volle verstand zal zomaar zijn Spotify playlists op een feestje afspelen. Er bestaat immers een grote kans dat er een track afgespeeld wordt waar je je eigenlijk dood voor schaamt en waardoor je uiteindelijk met je staart tussen je benen het feest moet verlaten. Maar denk eens aan een virus dat playlists scant op liedjes die je mogelijk in verlegenheid kunnen brengen en ze voor je verwijdert voordat iemand anders ze kan horen? Op die manier word je nooit meer uitgelachen!

3. Tumblr zelfvernietiger

De wereld zit vol met tieners die hun Tumblr account volproppen met handgetekende Justin Bieber fan art of andere foute dingen. Er komt een dag dat deze tieners gaan solliciteren. Hun potentiële werkgever zal hun naam googlen en het Tumblr account vinden, met alle gevolgen van dien. Stijgende werkeloosheid is het gevolg. Waarom maakt niemand een virus dat alle sporen van je Tumblr account automatisch verwijdert op de dag van je 18e verjaardag? Dat zou voor iedereen het beste zijn!

4. Verzoen virus

Gmail leest toch al alle e-mails. Waarom is er geen vredelievende virusmaker die hier iets mee doet? Stel nou dat ergens de zin "hoe kon je me zo bedriegen” opduikt. Het verzoen virus zou dit zien en meteen, uiteraard met een gestolen creditcard, een enorm boeket bestellen en deze bij de verontwaardigde partner laten afleveren. Bingo! Iedereen is weer blij want iedereen houdt van bloemen, ongeacht de afzender.

5. Flickr reminder

Gewoon een virus dat e-mails stuurt om je er aan te herinneren dat het Flickr account dat je in 2004 aanmaakte nog steeds bestaat...

Reacties (5)
13-04-2014, 12:22 door steve sh1t - Bijgewerkt: 13-04-2014, 12:29
Wat tieners op tumbler zetten is nog wel recht te praten bij een werkgever, maar wat al die volwassenen op Facebook plempen is echt te triest voor woorden.

Facebook / Social media laten goed zien dat bijna alle oude mensen helemaal niet wijs zijn, maar dat de meeste oude mensen gewoon adolescenten in een oud lichaam zijn.

Ieder weldenkend mens dat nog een beetje vertrouwen had in de mensheid en de bijbehorende leuke wereld, moet dat toch echt wel kwijt zijn, na het lezen van al die content / meningen / hersenspinsels op de socialmedias. :p
13-04-2014, 13:02 door quikfit
Hmmm....heb ze alle 5 niet nodig....
13-04-2014, 13:47 door Anoniem
Leuk idee ik ga maar is even aan de slag ;)
13-04-2014, 14:55 door Anoniem
Het bestaat al ongeveer,
Maar omdat we het over het algemeen met bewuste instemming installeren valt het in de categorieën :
apps, browser extensies.
Voor meer positieve apps en extensies valt inderdaad wat te zeggen.
Nog steeds wel graag installatie met toestemming s.v.p.
Guilty pleasures zijn overigens tegenwoordig weer heel 'hot', dat levert op een feestje vast juist hele vele leuke ontboezemingen op.
14-04-2014, 11:52 door Anoniem
Denk eerst eens goed na waarom je social media MOET gebruiken.... dat scheelt al een boel ellende...
En als je het MOET gebruiken????? denk dan goed na WAT je erop zet...

NADENKEN..... dat is voor iedere leeftijdsgroep moeilijker dan de daad.......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.