image

FBI voert arrestaties uit voor inbraak op computersystemen spelontwikkelaars

zaterdag 12 april 2014, 08:50 door Redactie, 0 reacties

Afgelopen week arresteerde de FBI twee Amerikanen die beschuldigd worden van het inbreken in de computersystemen van diverse spelontwikkelaars. Het is niet duidelijk of een derde man, een Canadees, ook is gearresteerd.

Verdenking

De drie worden verdacht van het inbreken in de computersystemen van Microsoft, Activision Blizzard en Epic games, waar zij vervolgens spellen bemachtigden als Gears of War 3 en Call of Duty: Modern Warfare 3. Deze spellen waren op dat moment nog in ontwikkeling. Daarnaast wisten de mannen toegang te krijgen tot de systemen van Zombie Studios, een bedrijf dat simulatiesoftware voor de AH-64D Apache gevechtshelikopter ontwikkelt.

Naast de drie verdenken de Amerikaanse autoriteiten nog een andere Amerikaan en een Australiër van betrokkenheid bij de inbraak, maar deze personen zijn nog niet in officiële staat van beschuldiging gesteld.

Xbox One

De groep begon hun serie inbraken waarschijnlijk al in 2011 en wist naast de pre-release code van eerdergenoemde spellen ook, door middel van informatie gestolen van Microsoft, een Xbox One na te bouwen. Deze spelconsole was op dat moment nog in ontwikkeling. De nagemaakte console wisten zij voor 3600 euro te verkopen via Ebay. De verkoop van een tweede console werd echter onderschept door de FBI.

In een onderschept Skype gesprek claimt David Pokora, een van de Amerikanen uit de kerngroep: “Als we de boel juist aanpakken, kunnen we ieder wel een miljoen dollar verdienen.”

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.