image

'Bedrijven hebben recht om terug te hacken'

maandag 15 oktober 2012, 13:35 door Redactie, 6 reacties

Nu wetgeving en politiediensten in de strijd tegen cybercriminelen tekort schieten, wordt het tijd dat bedrijven over 'actieve zelfverdediging' nadenken, net zoals het leger en inlichtingendiensten doen. Die boodschap kregen bezoekers van de RSA Conferentie mee. Volgens experts beschikken opsporingsdiensten over onvoldoende kennis of mankracht om een vuist te maken.

Daarom is het verstandig als bedrijven naar juridische en technologische oplossingen zoeken om actief tegen hackers terug te vechten. Het kan dan gaan om het hacken van een botnet om de bron van de aanvallen te vinden.

Risico
"We zijn meer verbonden. Tien jaar geleden was ik geen voorstander van actieve verdediging, het gevaar dat je de verkeerde persoon raakte was te groot", zegt Davi Ottenheimer van Flyingpenguin.

"Tegenwoordig zijn we 'hyperverbonden'. Dezelfde reden dat mensen ons aan kunnen vallen omdat ze al onze gegevens hebben is dezelfde reden dat we hen aan kunnen vallen. Het vinden van de aanvaller wordt steeds eenvoudiger."

Reacties (6)
15-10-2012, 14:27 door Security Scene Team
dat van het terug hacken is opzich wel een idee ja.. maar dat ze zeggen dat het vinden van aanvallers steeds makkelijker word lijkt mij dat daar over te twisten valt..
15-10-2012, 15:41 door sjonniev
Retaliation is for retards. En meestal zijn de ip-adressen waarvandaan aangevallen wordt niet van de aanvallers, maar van andere slachtoffers. Daar is in tien jaar niets aan veranderd.
15-10-2012, 17:15 door Anoniem
Plus dat het me makkelijker lijkt om openbsd op je eigen systeem te instaleren dan iedereen constant offline te halen met exploits.

stel je voor dat iemand anders openbsd instaleert; maakt het je taak in 'active zelfverdediging' een stuk moeilijker.
15-10-2012, 22:34 door Security Scene Team
Door sjonniev: Retaliation is for retards. En meestal zijn de ip-adressen waarvandaan aangevallen wordt niet van de aanvallers, maar van andere slachtoffers. Daar is in tien jaar niets aan veranderd.

juist dat wil ik ze ook nog wel eens zien doen..
16-10-2012, 15:36 door Anoniem
Oog om oog.... En misschien mogen we in de toekomst ook inbreken in de huizen van (veroordeelde) inbrekers?
Dat zou wat zijn. Onzin natuurlijk, als een ander de wet overtreedt dan houdt dat niet in dat jij het ook opeens mag!
16-10-2012, 18:42 door Anoniem
Heb je dan ook het recht terug te slaan, terug te stelen, terug een autoongeluk te veroorzaken?

Waarom is computervredebreuk dan ineens anders? Nou? Leg uit?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.