image

Chinese Android-telefoons vooraf besmet met malware

maandag 14 april 2014, 15:26 door Redactie, 2 reacties

Verschillende Android-telefoons die in China zijn geproduceerd blijken al voordat ze in de winkel komen te liggen met malware besmet te zijn, wat inhoudt dat criminelen zich ergens in de logistieke keten ophouden, zo beweert het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Lookout.

Het gaat om de HDC H9500 en de Funker R452, die met een variant van Oldboot geïnfecteerd zijn. Oldboot is een bootkit die Android-toestellen infecteert en vervolgens kostbare sms-berichten kan versturen en aanvullende apps kan installeren. De Funker R452 wordt naast China ook door winkels in Spanje verkocht. De criminelen zouden zich echter niet opzettelijk op West-Europa richten, omdat hier allerlei regelgeving actief is om sms-fraude tegen te gaan.

Naast de eerder genoemde toestellen werden andere varianten van Oldboot op de Karbonn Smart A26, Xolo A500S, S7 R830, W450 MTK6582, Feiteng H80W en een aantal Galaxy Note III-toestellen met de MocorDroid firmware aangetroffen. De malware zou voornamelijk in China, India en de Filipijnen actief zijn. Consumenten krijgen dan ook het advies om op te letten waar ze een toestel kopen en regelmatig de telefoonrekening te controleren.

Reacties (2)
14-04-2014, 16:30 door Anoniem
Lookout, is dat niet zo'n toko die software installeert zogenaamd voor antimalware maar eigenlijk geen payload heeft om dat te doen maar wel verder alle informatie van de telefoon leegzuigt en overpompt naar Lookout zelf?
14-04-2014, 16:42 door johanw
In Nederland kun je je op www.payinfo.nl laten afmelden voor alle betaalsmsjes. Wel zo handig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.