image

Valse Starbucks-mail verspreidt gevaarlijk Trojaans paard

donderdag 17 april 2014, 11:14 door Redactie, 3 reacties

Er gaat op dit moment een e-mail rond die van koffieketen Starbucks afkomstig lijkt, maar in werkelijkheid een gevaarlijk Trojaans paard bevat. Daarvoor waarschuwt het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. De e-mail heeft als onderwerp "Starbucks Coffee Company gift form your friend".

Het bericht beweert dat een vriend van de ontvanger voor een speciale gelegenheid een verrassing voor de ontvanger in petto heeft. Starbucks zou hiervoor een speciaal menu hebben samengesteld, dat als bijlage is toegevoegd. Het gaat om een EXE-bestand dat een variant van de Zeus banking Trojan blijkt te zijn. De malware kan informatie van het systeem stelen en een rootkit installeren die de werking van virusscanners en andere beveiligingsoplossingen ontregelt.

Image

Reacties (3)
17-04-2014, 11:28 door Anoniem
Al vaker aan gedacht, zou het niet een grappig functioneel idee kunnen zijn om antivirus scanners uit te breiden met een spellingscontrole en grammaticacontrole voor het scannen van phishingattacks?
Maar ja, welke foutmarge leg je aan?

Uitroepteken en waarschuwing voor mails met een aanhef louter bestaande uit "Hi", "Hello", ..

Serieuzer, specifieke virusscan functie voor de mailbox op executables. Foutmarge laag en zelf instelbaar, hou vaak komt het nou voor dat je bewust een executable gemailed krijgt?
Wellicht met een bijlagen whitelist functie met een aantal meest voorkomende extensies, dat scheelt al aardig wat vermoedelijk.

Extra waarschuwingsfunctie van de scanner die je waarschuwt voor downloads die je niet bewust goedgekeurd hebt, goed tegen automatische drive by downloads.

Het zijn maar simpele ideetjes voor de antivirus bedrijven (heren, lezen jullie mee?).
17-04-2014, 12:59 door N4ppy
We also made you a very excellent email
22-04-2014, 20:22 door Anoniem
> Het zijn maar simpele ideetjes voor de antivirus bedrijven (heren, lezen jullie mee?).

Ik zou eigenlijk best behoefte hebben aan een spam filter, dat alle mail, welke in de Engelse taal ( met of zonder spelfouten ) gesteld is, wegkiepert.
Dit tbv het account van mijn schoonvader, die kent geen woord Engels, en heeft ook totaal geen Engelse contacten. Hierme vang ik 95% van de spam af. Wie wil zoiets bouwen?....... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.