image

Lavabit-vervanger Lavaboom biedt versleutelde e-mail

donderdag 17 april 2014, 17:05 door Redactie, 2 reacties

In Duitsland is een nieuwe webmaildienst gelanceerd die gebruikers versleuteld laat e-mailen en door Lavabit is geïnspireerd, de inmiddels opgeheven e-mailprovider van klokkenluider Edward Snowden. Net als Lavabit richt ook Lavaboom zich op klokkenluiders, journalisten, activisten en advocaten.

De dienst beweert dat het end-to-end encryptie heeft geïmplementeerd, waardoor het niet in staat is om de berichten van gebruikers te lezen. Alleen degene die de privésleutel van het account heeft kan de versleutelde e-mailberichten lezen. Volgens de ontwikkelaars van Lavaboom heeft de dienst als belangrijk voordeel dat die zich in Duitsland bevindt.

De Duitse privacywetgeving zorgt ervoor dat Duitse opsporingsdiensten geen gegevens mogen opvragen. Ze kunnen alleen een bevel afgeven. Lavaboom accepteert alleen bevelen die door het hooggerechtshof van Karlsruhe zijn goedgekeurd. Een ander punt dat de ontwikkelaars noemen is dat Duitsland de Safe Harbor-overeenkomst met de VS niet erkent.

Lavaboom is gratis tot 250MB te gebruiken. De ontwikkelaars zijn van plan om dit tijdens de bètatest te verhogen en tevens een "premium plan" te introduceren.

Reacties (2)
17-04-2014, 17:33 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-04-2014, 17:35
[Verwijderd]
18-04-2014, 08:43 door Anoniem
Ik heb inmiddels een eigen website met emailservice. Ik trap er niet meer in. Na Tormail verdween ook Lavabit uit de lucht waardoor ik zeer veel mailverkeer kwijt raakte aan Uncle Sam. Dat is nu verleden tijd. M'n emails staan nu netjes op m'n externe hdd die op z'n beurt is losgekoppeld van mijn netwerk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.