image

IE6 met pensioen, maar nog niet verdwenen

vrijdag 18 april 2014, 15:43 door Redactie, 1 reacties

Het einde van de ondersteuning van Windows XP betekende ook het einde van Internet Explorer 6, maar de browser is nog altijd niet van het internet verdwenen. Volgens onderzoeksbureau Net Applications surft nog 4,2% van de gehele internetpopulatie met de zwaar verouderde browser.

Om afscheid van IE6 te nemen riep Microsoft zelfs een aparte website in het leven. Deze 'IE6 Countdown' website bevat niet alleen informatie voor webontwikkelaars, ook is er een wereldkaart met het aandeel van IE6. Daaruit blijkt dat met name China nog een vesting voor Internet Explorer 6 is. 22,2% van de Chinese internetgebruikers zou met IE6 werken. In tegenstelling tot nieuwere versies van IE mist IE6 allerlei beveiligingsmaatregelen.

Ook ondersteunt de browser allerlei standaarden niet. Reden voor bijvoorbeeld Google om de support van IE6 al vier jaar geleden te stoppen. Het grootste probleem voor IE6-gebruikers is echter dat de browser geen beveiligingsupdates meer ontvangt, waardoor ze een eenvoudig doelwit van aanvallers kunnen worden. Verschillende experts gaven XP-gebruikers het advies om in ieder geval een alternatieve browser te gebruiken, maar volgens Microsoft biedt dit geen echte bescherming.

Image

Reacties (1)
18-04-2014, 23:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.