image

Security Essentials geeft Microsoft teken van leven

vrijdag 18 april 2014, 16:36 door Redactie, 6 reacties

Microsoft heeft vorig jaar een feature aan Security Essentials en Windows Defender toegevoegd waardoor de anti-virussoftware regelmatig een signaal naar Microsoft stuurt dat de computer nog steeds beschermd is en waardoor Microsoft het aantal computers die informatie willen delen kan bijhouden.

De virusscanner kan als gebruikers hiermee instemmen 'naar huis' bellen. Er wordt dan bijvoorbeeld informatie over besmettingen en onterechte waarschuwingen van schone software naar Microsoft gestuurd. Microsoft gebruikt deze gegevens om te bepalen hoe de virusscanners presteren. Er zijn echter gebruikers die het doorsturen van informatie hebben uitgeschakeld. Microsoft was voor de aanpassing niet in staat om een goed beeld te krijgen van het aantal gebruikers dat informatie wilde delen.

Voorheen werd het aantal computers bepaald aan de hand van het aantal gedownloade updates, maar daar zaten ook mensen tussen die geen data deelden. Door de introductie van de nieuwe feature vorig jaar juli stuurt de anti-virussoftware op de computers van mensen die wel data willen delen regelmatig een signaal dat de computer nog steeds beschermd is. Microsoft weet aan de hand van dit signaal precies het aantal computers dat informatie over dreigingen en onterechte detecties kan doorsturen.

Prestaties

Wat betreft de prestaties van de anti-virussoftware is Microsoft tevreden, zo blijkt uit de resultaten van het eerste kwartaal. De softwaregigant maakt geregeld een overzicht van de detectieresultaten, systeembelasting en onterechte waarschuwingen van de virusscanners. Van januari tot en met maart kreeg 0,29% van de gebruikers met malware te maken. Het aantal onterechte waarschuwingen van software die voor malware werd aangezien bleef zelfs onder de 0,001% en ook de systeembelasting bleef nagenoeg gelijk.

Reacties (6)
18-04-2014, 17:13 door vimes
"De virusscanner kan als gebruikers hiermee instemmen 'naar huis' bellen. Er wordt dan bijvoorbeeld informatie over besmettingen en onterechte waarschuwingen van schone software naar Microsoft gestuurd. Microsoft gebruikt deze gegevens om te bepalen hoe de virusscanners presteren."

In de ICT-wereld noemen we dit testen in productie. Microsoft is blijkbaar te beroerd om een goede testomgeving te bouwen zodat de software foutenvrij de klant kan bereiken.
Gezien het aantal problemen met de automatische updates, hanteren ze deze methode daar ook voor.
Bepaald niet netjes voor een OS waar voor betaald moet worden.
18-04-2014, 17:47 door Anoniem
In de ICT wereld zijn er vele processen. Gaarne niet van alles door elkaar halen als het niet begrepen wordt.
Na het ontwikkelen (versie beheer) testen accepteren en vrijgeven (OTAP) via release management (changes), zijn er nog de operationele processen met "monitoring":
- prestatie (performance)
- beschikbaarheid, continuiteit (operational)
- beveiliging auditing (security changes access).
Monitoring van een productie omgeving is wat anders dan testen.
18-04-2014, 18:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-04-2014, 21:43 door Anoniem
@Ubuntu: MS is geen anti-malware bedrijf, maar heeft er wel het meeste baat bij dat haar OS malware-vrij blijft.
En Vimes lijkt het zoals al door andere bezoeker aangegeven niets van te begrijpen en zou beter moeten gaan lezen voor hij reageert
19-04-2014, 15:35 door Anoniem
MS heeft voor MSE wel een anti malware bedrijf overgenomen en dus wel de intelligentie in huis.
Ik vond het een prima anti malware product totdat het onder de maat ging presteren in de meeste tests en zij zelf het product afraden als enige anti malware oplossing.
19-04-2014, 19:42 door Above
Security Essentials is een hoop stront! Van de week moest ik weer een computer schoonmaken met de irritante politievirus waarbij je niet eens in veilige modus kwam. Security Essentials was onklaar gemaakt. Wat een kutscanner eerste klas is dat zeg. Microsoft kan beter de ondersteuning stoppen van Security Essentials want het is waardeloos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.