image

iPhone-hacker weg bij Apple wegens e-mail

vrijdag 19 oktober 2012, 10:36 door Redactie, 3 reacties

De bekende iPhone-hacker Nicholas 'Comex' Allegra is weg bij Apple omdat hij een e-mail was vergeten te beantwoorden. Allegra was verantwoordelijk voor JailbreakMe.com 2.0 en 3.0, waarmee het eenvoudig is om de iPhone te jailbreaken en zo volledige controle over het besturingssysteem te krijgen. Vorig jaar besloot hij bij Apple stage te lopen, maar die periode kwam onlangs tot een einde. Een definitief einde, zo laat Allegra via Twitter weten.

De hacker was naar eigen zeggen vergeten een e-mail te beantwoorden. De e-mail bevatte een aanbieding om als stagiair door te gaan, maar Allegra reageerde niet, wat Apple niet kon waarderen. "Ik was er niet blij mee, maar ik kon het niet meer rechtzetten", zo vertelt hij tegenover Forbes.

Jailbreak
Hij merkt op dat er meer speelde dan alleen de vergeten e-mail, maar wil niet op de details ingaan. Wel laat Allegra weten dat hij niet van plan is om op korte termijn weer jailbreaking tools voor iOS te ontwikkelen.

Dat betekent niet dat de hacker helemaal stopt met het onderzoeken van apparatuur. "Zo....ik hoor dat de Wii U over een maand uitkomt", meldt de Amerikaan in een andere Tweet.

Reacties (3)
19-10-2012, 12:27 door Overcome
Typisch geval van "we zoeken een stok om mee te slaan". En daar hebben ze deze e-mail voor gevonden. Als beide partijen graag met elkaar door willen gaan, waren ze er echt wel uitgekomen, ook al is er geen actie ondernomen op die e-mail. Ik ben benieuwd wat er meer speelde, want die dingen zullen naar verwachting de doorslag hebben gegeven om hem te wieberen.
20-10-2012, 09:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2012, 00:29 door JohnKluit
Het gaat maar door daar, de één wordt ontslagen voor het niet reageren op een email, de ander omdat die geen excuusbrief wil ondertekenen, misschien kunnen ze ook wat doen aan de beveiliging aangezien iOS 6.0.1 al binnen ettele minuten na de release al is gejailbreaked.

http://www.worldofapple.nl/2012/11/tethered-ios-6-0-1-jailbreak-voor-de-iphone-ipod-touch/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.