image

Britse overheid maakt van tieners cyberspionnen

zaterdag 20 oktober 2012, 14:30 door Redactie, 4 reacties

De Britse overheid is een project gestart om 100 tieners van 18-jaar op te leiden tot cyberspion, om vervolgens bij inlichtingendiensten als MI5 en MI6 aan de slag te gaan. Volgens William Hague, minister van Buitenlandse Zaken, zullen de 'jonge innovators van deze generatie het land de komende jaren veilig houden.' De tieners worden in allerlei IT-onderwerpen opgeleid en zullen zich onder andere met de bestrijding van cybercrime gaan bezighouden.

"We zijn niet in oorlog, maar ik zie elke dag bewijs van opzettelijke, georganiseerde aanvallen tegen intellectueel eigendom en overheidsnetwerken in Groot-Brittannië door cybercriminelen of buitenlandse actoren met de potentie om onze veiligheid en economische concurrentie te ondermijnen", aldus Hague tijdens een toespraak.

Stage
De minister stelde dat cyberveiligheid één van de grootste uitdagingen van deze tijd is. "En we moeten ervoor zorgen dat Groot-Brittannië een wereldleider in cybersecurity blijft en een veilige plek voor e-commerce en online intellectueel eigendom." Tieners die tot de Single Intelligence Account stage worden toegelaten, worden onder andere opgeleid in telecommunicatie, security en engineering.

Reacties (4)
20-10-2012, 17:31 door johanw
Aanvallen tegen intellectueel eigendom? Gaan die tieners andere tieners die (in het UK illegaal) downloaden verlinken? Of gaan ze ze inzetten om de sourcecode van BAE te beveiligen?

Kinderen als spion, dat waren vroeger altijd gruwelverhalen van aan de andere kant van het IJzeren Gordijn.
20-10-2012, 18:12 door Anoniem
Kinderen van 18 jaar en ouder zijn toch volwassenen ?
Het zullen er vast geen 500.000 zijn zoals ze dit in India willen gaan doen.
20-10-2012, 21:27 door Anoniem
Ik ben niet zo'n fan van die Engelsen. Ze doen nog wel eens hele rare dingen met wetgeving, qua privacy en nog veel meer.
Maar als ze ergens voor gaan (denk aan de Olympische Spelen) dan gaan ze er ook echt voor. Bij de Olympische Spelen hebben ze heel veel geld en tijd gestoken in het opleiden van hun atleten, met resultaat, zou ik zeggen. En hier gaan ze ook op een goede manier met die opleidingen om, blijkbaar. Kunnen we in Nederland nog wat van leren, zou ik zeggen...
21-10-2012, 08:59 door spatieman
ach, die kinderen zullen ,kuch, net als usb stick toch verloren gaan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.