image

'Microsoft volgt Google met nieuw privacybeleid'

zaterdag 20 oktober 2012, 14:43 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft gisteren een nieuw privacybeleid voor de eigen webdiensten in laten gaan, dat volgens sommige critici identiek aan het beleid van Google is. De softwaregigant kan door de aanpassing veel meer informatie over gebruikers verzamelen. Zo is het nu mogelijk om informatie van Windows Live Messenger te verzamelen om daarmee andere diensten te verbeteren.

Iets wat het vorige privacybeleid niet toestond. Microsoft stelt consumenten in e-mails en blogpostings gerust dat het de persoonlijke informatie die het verzamelt niet voor gerichte advertenties zal gebruiken, maar dat staat niet in het privacybeleid.

Google
Sommige privacyvoorvechters zijn dan ook kritisch, zo meldt de New York Times. "Microsoft doet precies hetzelfde als Google', zegt John Simpson van Consumer Watchdog. Google veranderde begin dit jaar het privacybeleid waardoor het gebruikersgegevens over meerdere diensten kan combineren.

"Het combineert gegevens over verschillende diensten op een manier die de gebruiker niet redelijkerwijs kan verwachten. Microsoft wil de mogelijkheid hebben om grote digitale dossiers over gebruikers aan te leggen en daar vervolgens aan te verdienen."

Aanpassing
Microsoft stelt dat de aanpassingen alleen goedaardig zijn en worden gebruikt voor het verbeteren van de diensten. Daarbij benadrukt een woordvoerder dat het bedrijf niet naar de inhoud van berichten kijkt, iets wat Google wel doet.

"Een ding dat we niet doen is het gebruik van de inhoud van gebruikers hun privécommunicatie en documenten om gerichte advertenties te maken. Als dat ooit veranderd zullen wij dit onze klanten meteen laten weten."

Reacties (4)
20-10-2012, 14:50 door Anoniem
Ben ik blij dat ik van beiden niks meer gebruik... Stelletje ratten. Zouden meer mensen moeten doen. Eens kijken hoe snel ze weer 'normaal' kunnen doen.

Maar ja, het is gratis he? En 'wat kunnen ze nou met die informatie'...
20-10-2012, 16:11 door Anoniem
Oei google ie een enorm terreur en censuurmonster dat nu ook al Accounts afsluit onder verzamelnaam "we detected "unusual activity from your account. En pogen ze je ware data te bemachtigen met afpersingen met deze methode.

Buitendien had avigdor lieberman een israelisch staatsman in de weken voor de Utoya aanslagen aan google facebook yahoo twitter bevolen alle Oppositionele Westerse Accounts af te sluiten. Dat werden er tientallen miljoenen.

Daar uit Mag U Concluderen dat deze uiterst Gevaarlijke en Criminele bedrijven deelnemen aan terreur en raciale terreur en misdrijven en daarom vaste prik alle Accounts analyseren op hen niet welgevallige geluiden.

Microschoft is uiteraard ook wel Gekend al reeds en wordt dus nu ook al erger terwijl ze zelfs met w8 blijkbaar in Onze Kont willen wonen.
20-10-2012, 18:15 door Anoniem
Dat is dus niet waar wat Microsoft beweert. Als je iets in Skydrive opslaat, scannen zij het wel om te bezien of het in overeenstemming is met de gebruikersvoorwaarden.
Dus veel mooi praat, maar de praktijk is harder en wranger voor de gebruikers. Big Brother is Watching you.
22-10-2012, 10:03 door Anoniem
Van mij mogen ze mijn chatgeschiedenis wel door pluizen, 100 uur aan scheld tirades! Veel succes.

"WAAROM DOET AFBEELDING VERSTUREN HET NU WEER NIET :@"
"zij jij nog iets? msn was vastgelopen :D"
"De verzonden link is geblokkeerd omdat deze als onveilig is gerapporteerd. "
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.