image

Gehackte Fortune 500-computers verkocht

maandag 22 oktober 2012, 11:44 door Redactie, 3 reacties

Een website verkoopt voor een paar dollar toegang tot gehackte computers van grote bedrijven, waaronder de Fortune 500. Sinds de website Dedicatexpress.com in 2010 begon, zijn er meer dan 300.000 gehackte systemen aangeboden. Op dit moment zijn er 17.000 computers te koop, zo meldt IT-journalist Brian Krebs. Hij ontdekte in de lijst ook een systeem van Cisco, dat via de Windows Remote Desktop-functie te bereiken was.

Inloggen kon met gebruikersnaam Cisco en wachtwoord Cisco. De netwerkgigant bevestigde de gehackte machine, maar stelde dat het om een 'laboratoriumcomputer' ging. Veel van de aangeboden computers zijn voorzien van zwakke wachtwoorden, waardoor aanvallers eenvoudig via Remote Desktop (RDP) kunnen inloggen.

Dedicatexpress.com fungeert daarbij als marktpartij, aangezien het hackers commissie betaalt voor gehackte RDP-machines. Gehackte computers uit Rusland worden niet gekocht, vermoedelijk omdat de aanbieders achter de website vanuit dit land opereren.

Reacties (3)
22-10-2012, 11:55 door Anoniem
Als ze het weten doen ze er dan niets aan??? Klinkt zo vreemd. Als mijn voordeur kapot is word die toch echt de zelfde dag nog gemaakt.
22-10-2012, 14:53 door Duck-man
'laboratoriumcomputer' Laat dat bij ons nou net de belangrijkste computers zijn. Beetje dom om het gebruik van een computer bepalend te laten zijn of iets een gevaar is of niet. Ik neem aan dat je via deze PC verder op het netwerk komt.
23-10-2012, 02:46 door Anoniem
Laboratorium computer als Honeypot misschien, om kennis op te doen voor hun event corre,ation system?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.