image

Google verwijdert Bitcoin-malware van Google Play

vrijdag 25 april 2014, 15:03 door Redactie, 0 reacties

Google heeft verschillende Android-apps van Google Play verwijderd die besmette smartphones en tablets gebruikten voor het delven van de digitale valuta Bitcoin. De malware deed zich voor als allerlei wallpaper-apps en toonde ook verschillende wallpapers om gebruikers niets te laten vermoeden.

In de achtergrond controleert de app echter het batterijniveau van het toestel, of het scherm aanstaat en of er verbinding met het internet is. In het geval de batterij nog voldoende stroom bevat gebruikt de malware de rekenkracht van het toestel om Bitcoins te delven. Ook wordt er een feature genaamd WakeLock gebruikt om te voorkomen dat het toestel in de slaapmodes terechtkomt als het scherm is uitgeschakeld.

Aangezien de rekenkracht van smartphones en tablets zeer beperkt is zijn de apparaten niet echt geschikt voor het delven van Bitcoins. "Toch houdt dat deze malwaremaker niet tegen", zegt Meghan Kelly van Lookout, het bedrijf dat de malware ontdekte. Op het moment dat Google vijf van deze apps verwijderde, met namen als "Beating Heart Live Wallpaper", "Epic Smoke Live Wallpaper", "Mens Club Live Wallpaper" en "Urban Pulse Live wallpaper", waren ze elk tussen de 100 en 500 keer gedownload.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.