image

Belgische hostingprovider afgeperst na inbraak

zaterdag 26 april 2014, 09:36 door Redactie, 3 reacties

Criminelen hebben naar eigen zeggen de namen van 12.000 klanten van de Belgische hostingprovider AlfaHosting online gezet en dreigen meer gegevens te openbaren als het bedrijf geen 15.000 euro betaalt. De gegevens zijn afkomstig uit de database van het bedrijf die bij een aanval werd gestolen.

Aangezien de hostingprovider niet op de e-mails van de afpersers reageerde en het gevraagde bedrag niet betaalde, besloten de criminelen, die zich Rex Mundi noemen, om de deadline met 24 uur te verlengen. Daarbij werden wel de namen van klanten online gezet. Als de provider het gevraagde bedrag niet betaalt worden de overige klantgegevens, zoals wachtwoorden, gebruikersnamen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen, vandaag gepubliceerd. De criminelen dreigen daarbij dat ze ook klanten van de hostingprovider zullen aanvallen.

Het is niet de eerste keer dat Rex Mundi bij bedrijven inbreekt en ze vervolgens afperst. Eerder wisten de criminelen bij het Nederlandse uitzendbureau Accord, het Belgische financiële bedrijf Elantis, het Belgische uitzendbureau AGO Interim, de Franse kredietverstrekker Credipret, het Belgische kredietbureau Buy Way, de Italiaanse hostingprovider Websolutions, de Belgische internetprovider Numericable en het Belgische uitzendbureau Habeas in te breken.

Reacties (3)
26-04-2014, 11:40 door Anoniem
Rex Mundi zijn inderdaad seriële afpersers. Een veel mooier doelwit kun je je niet wensen, als sie-ber-po-li-tie. Vrij ernstig faalverhaal dat ze kennelijk toch niet bij machte zijn deze criminelen op te sporen, ondanks alle ronkende aankondigingen.

En nee, "meer bevoegdheden nodig" en meer van dat geneuzel is gewoon onzin. Er worden al jaren met regelmaat "meer bevoegdheden" richting po-li-tie gegooid en het heeft nou nog nooit geholpen. De rot zit dus dieper, en als het er echt op aankomt dan hebben we niets aan ze. Lijkt me dat daar nog wat gebroken beloftes gestand te doen en wat reputaties te repareren zijn.
26-04-2014, 12:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 26-04-2014, 12:53
[Verwijderd door moderator]
27-04-2014, 10:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.