image

T-Mobile bundelt virusscanner met Android-toestellen

donderdag 25 oktober 2012, 11:49 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse tak van T-Mobile bundelt gaat Android-toestellen met een virusscanners bundelen. Automatic App Security van het mobiele beveiligingsbedrijf Lookout wordt dit jaar op verschillende modellen van tevoren geïnstalleerd en zal naar verwachting in 2013 met de meeste Android-toestellen worden geleverd. Het gaat zowel om smartphones als tablets.

"T-Mobile wil dat klanten van alle voordelen van de smartphone of tablet kunnen genieten, inclusief een zorgeloze toegang tot applicaties, wat ook de reden is dat we extra maatregelen nemen om hun toestellen, privacy en gegevens te beschermen", zegt T-Mobile vice-president Ian McKerlich in de aankondiging.

Scan
Lookout zou elke dag al meer dan 36 miljoen applicaties voor T-Mobile-klanten scannen. De app, die nu standaard op de LG Optimus L9 en de Samsung Galaxy Tab 2 wordt geïnstalleerd, vereist geen interactie van gebruikers. Apps worden automatisch gescand, daarnaast scant de app ook elke week het toestel. In het geval van een kwaadaardige app krijgen gebruikers instructies hoe ver te handelen.

Reacties (3)
25-10-2012, 12:05 door Anoniem
Nog meer crapware op de telefoon :(
25-10-2012, 12:17 door Anoniem
Ik zou er tevens een dikke disclaimer bij doen anders krijg je wat rechtzaken aan je broek als een app toch malware bevat en niet opgemerkt wordt.
26-10-2012, 11:58 door Rubbertje
Ik heb zo'n hekel aan die voorgeinstalleerde rotzooi op pc's en smartphones.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.